Lichterveldse viert geboorte veulen met… ‘ponyborrel’

De babypony Lotte kreeg een heuse ponyborel. Timothy en Lovely Devoogt zijn de meter en peter. "Misschien wordt dit wel een nieuwe rage", stelt eigenares Stefanie Devoogt. (Foto Kurt) © Foto Kurt
Redactie KW

Stefanie Devoogt (34) uit de Essestraat in Lichtervelde gaf een wel heel origineel feestje, een ponyborrel!

Stefanie houdt al 5,5 jaar pony’s. De eerste pony is ondertussen helaas overleden, maar daarna kwam Lana, een kruising tussen een Shetlandpony en een Minipaard. Op 11 april werd Lana mama van veulen Lotte. Stefanie: “Ik had mijn collega’s van Snoezel XL (een kinderdagverblijf in Roeselare, red.) verteld dat er binnenkort een veulen geboren zou worden en dat ik dan een dag niet ging komen werken. Mijn collega zei oke, maar dan willen we wel naar de ponyborrel komen! Zij heeft het dus eigenlijk in gang gestoken. Het is daarna wel snel groter geworden, want naast mijn collega’s nodigde ik ook vrienden en familie uit.”

Uiteindelijk kwamen 54 kijklustigen de baby bewonderen en geboortecadeautjes brengen. “De cadeaus waren echt heel origineel en leuk, grote zakken eten, snoepjes voor pony’s, likstenen, een massageborstel, wortels, rapen, appels… De borrel was echt leuk en is zeker voor herhaling vatbaar, misschien wordt het nog een nieuwe rage!”

Kleintje Lotte zal niet bij Stefanie blijven, maar heeft al een nieuw gezin gevonden dat uiteraard ook met veel plezier naar het geboortefeest gekomen is.

(JVD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier