Lichterveldse feestzaal ‘In de 4 seizoenen’ wordt café

Tom Deblaere en Inge Vanhoutte zijn druk in de weer om hun feestzaal om te bouwen tot café. © Foto Kurt
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Adjunct-hoofdredacteur

Lichtervelde is straks een café rijker. Tom Deblaere en Inge Vanhoutte zijn volop bezig om hun feestzaal ‘In de 4 seizoenen’ op de Marktplaats om te bouwen tot café. De opening is voorzien voor het eerste weekend van maart. “Sinds De Zwaan en Den Appel weg zijn, zit de Markt op z’n gat”, klinkt het.

Feestzaal In de 4 seizoenen op de Marktplaats opende tijdens het eerste weekend van 2013 officieel de deuren. Nu, zo goed als precies vier jaar later, wordt de zaal omgebouwd tot café. De feestelijke opening vindt plaats op vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 maart. “De verhuur van onze zaal was verminderd”, vertelt Tom Deblaere (42). Zijn vrouw Inge Vanhoutte (35) zal het nieuwe café uitbaten. “Inge heeft in het verleden lang in de horeca gewerkt, aan de kust. Nu de kans zich voordeed om een eigen zaak te runnen, greep ze die. De ligging is trouwens ideaal voor een café, want sinds De Zwaan en Den Appel weg zijn is hier bijna niks meer. De Markt zit op z’n gat.”

“Als je na 21 uur ‘s avonds Lichtervelde binnenrijdt, is het hier overal donker”, vervolgt Tom. “En op zondag is er ook bijna niks open. Die leemte willen wij invullen. Als we tijdens de Margriete of de Folklore de zaal openden, vroegen veel mensen ons al waarom we geen café begonnen. Nu zullen we dat dus doen. Het wordt een plaats waar mensen op hun gemak een praatje kunnen maken en een beter biertje drinken.”

Geen jeugdhuis

Het gloednieuwe café zal gesloten zijn op maandag. Op dinsdag gaan de deuren pas open om 17 uur. Andere dagen is het café open vanaf 10 uur, telkens tot 23 uur. In het weekend blijft de zaak open zolang er klanten zijn. “We mikken niet op een bepaald publiek, maar het wordt geen jeugdhuis”, zegt Inge. “Er zal muziek zijn, maar niet te luid zodat de mensen elkaar nog kunnen verstaan. We zullen een groot assortiment bieren aanbieden, maar bijvoorbeeld ook de betere koffie.”

Binnen een kleine maand opent het nieuwe café de deuren. Spannend? “Het komt wel heel snel dichterbij”, lachen Tom en Inge. “We hebben nog heel veel werk, maar we komen er wel.”

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier