Lichterveldenaar die kapel bouwde in strijd tegen kanker, is nu toch overleden

Roger Bruynooghe, hier met zijn echtgenote Jeanette, bouwde in 2015 een kapelletje in zijn strijd tegen kanker. © Foto Kurt
Redactie KW

Roger Bruynooghe is dinsdag op 75-jarige leeftijd overleden in het zorgverblijf Ter Duinen in Nieuwpoort. De Lichterveldenaar bouwde in 2015 nog een kapel in zijn strijd tegen kanker, maar verloor helaas zijn moedige strijd.

De betreurde Roger kwam in oktober 2015 nog in de krant met het kapelletje dat hij gebouwd had op de hoek van de Koolskampstraat en de Duifhoekstraat in Lichtervelde. “Ik ben vier jaar geleden ernstig ziek geworden, kanker”, vertelde Roger toen. “Ik heb toen een belofte gemaakt: als ik er door raak, dan bouw ik een kapel. Ik ben nu aan de beterhand, maar ben er nog lang niet door. Maar ik blijf vechten. En hopen.”

Roger verloor helaas zijn moedige strijd. Hij is dinsdag op 75-jarige leeftijd overleden in Nieuwpoort. Roger was in Lichtervelde lid van Tuinhier en een gewezen lid van WTC Vitesse. De begrafenis vindt plaats op dinsdag 13 juni om 10 uur in de kerk van Sint-Jacob de Meerdere.

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier