Lichtervelde schaft grafconcessies in volle grond af

Redactie KW

In Lichtervelde wordt de vergunning voor een grafconcessie in volle grond niet langer aangeboden. Naast het gebruik van het urnenveld en columbaria, kan er voortaan enkel nog begraven worden in kelders.

Het gemeentebestuur van Lichtervelde haalt “praktische overwegingen” aan om grafconcessies in volle grond niet langer aan te bieden. “We opteren hiervoor om de begraafplaats ook in de toekomst efficiënt te kunnen inrichten”, luidt het.

Volgens schepen van Begraafplaatsen Jos Goethals (CD&V) is er simpelweg ook geen vraag meer naar dergelijke vorm van begraven. “De laatste dateert van 2012, in dat jaar werd één persoon in volle grond begraven.”

Open VLD onthield zich bij de stemming tijdens de gemeenteraad van maandagavond, N-VA stemde tegen. “Een beweegreden als ‘efficiëntie’ is nogal zwak vor een beslissing met dergelijke emotionele en financiële impact. Dit gaat in tegen de keuzevrijheid van de bevolking. Bovendien is het de goedkoopste concessievorm die wordt afgeschaft”, aldus gemeenteraadslid Sofie Steurbaut.

(TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier