Lichtervelde is verouderde treinstellen beu

Redactie KW

Het gemeentebestuur van Lichtervelde zal vervoersmaatschappij NMBS aanschrijven met de vraag de dienstverlening te verbeteren. Lichtervelde wil minder verouderde treinstellen en een betere verbinding met Brussel.

Op de gemeenteraadszitting van maandagavond werd beslist dat het gemeentebestuur van Lichtervelde de “problematische dienstverlening” zal aankaarten bij de NMBS. Het was Sofie Steurbaut (N-VA) die opriep om “als gemeente een duidelijk signaal te geven.”

Vooral de verbinding met Gent en Brussel blijkt voor de nodige problemen te zorgen. “Door het nieuwe vervoersplan zitten reizigers nu een halfuur langer op de rechtstreekse trein naar Brussel”, aldus Sofie Steurbaut. “Behalve wanneer ze via Gent naar Brussel reizen. Maar omdat de treinen meestal vertraging oplopen, wordt de aansluiting in Gent zelden gehaald. Wat dus opnieuw voor enorme wachttijden zorgt.”

De oproep van Sofie Steurbaut viel niet in dovemansoren, want het voorstel werd unaniem goedgekeurd. “We namen al contact op met de NMBS, maar we menen dat een motie meer kracht heeft”, aldus schepen Hans Delameilleure (CD&V). “Daarom willen we de NMBS vragen om minder verouderde treinstellen in te zetten, zodat de Lichterveldenaars comfortabel kunnen reizen. Bovendien willen we dat de NMBS ernstige inspanningen levert om de wachttijden te verminderen.”

De gemeente hoopt zo zijn status van vlot bereikbare gemeente te behouden. (TV)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier