Lichaam van vermiste visser Pascal Hinderyckx teruggevonden in Bredene

Eerder deze week gooiden vrienden van Pascal symbolisch bloemen in het water © DJ
Redactie KW

Een wandelaar met een hondje trof het lijk aan ter hoogte van Bredene Shopping Center langs de Brugse Steenweg.

Het lichaam werd zondagochtend gevonden. Opdat de familie ingelicht zou zijn, en het nog niet zeker was of het om Pascal Hinderyckx ging, werd dit nu pas officieel gecommuniceerd. Het lichaam moet nog aan een autopsie onderworpen worden.

Op woensdagavond 27 april 2016 ging de 52-jarige Pascal Hinderyckx vissen in het kanaal Oostende – Brugge ter hoogte van de blauwe treinbrug in Oostende. Pascal daagde niet meer op en werd als vermist opgegeven. De Bruggeling gaat regelmatig vissen, maar kwam die avond niet naar huis. De hulpdiensten troffen zijn wagen aan op de Vaartdijk Noord langs het kanaal, maar van Pascal helaas geen spoor.

Vrienden en familieleden reden meermaals het kanaal af in de hoop een spoor terug te vinden. Afgelopen donderdag gooiden ze symbolisch nog bloemen in het water op dezelfde plaats waar hij vorige week vermoedelijk in het water is gevallen.

Tot een alerte bewoner zondagmorgen het lichaam zag drijven en de hulpdiensten verwittigde. De brandweer kwam ter plaatse om het stoffelijk overschot uit het water te halen. Nadien kwam het parket ter plaatse om de nodige vaststelling te doen

(JC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier