Liberale Vrouwen vieren goud met Les Folles de Gand

Voorzitter-penningmeester Annick Vanslembrouck (rechts op de foto) en secretaris Nele Verhulst rekenen op heel wat belangstelling voor het optreden van Les Folles de Gand. © Joke Couvreur
Redactie KW

De plaatselijke afdeling van de Vlaamse Liberale Vrouwen viert dit jaar haar 50ste verjaardag. Ter gelegenheid van die verjaardag organiseren de Liberale Vrouwen op vrijdag 25 september een optreden van Les Folles de Gand, een van de beste travestiegroepen die België rijk is.

“We organiseren in september altijd iets dat aan muziek gelinkt is”, vertelt voorzitster Annick Vanslambrouck. “Zo organiseerden we in het verleden al een Spaanse avond en een avond in het teken van de jaren ’60 met zanger Ignace. Ook dit jaar kiezen we voor iets muzikaals, maar ter gelegenheid van onze 50ste verjaardag is dat een optreden van een toch wel bijzonder hoogstaand niveau geworden.”

“Les Folles de Gand is een van de beste Belgische travestiegezelschappen”, weet secretaris Nele Verhulst. “Enkel professionele travesties maken deel uit van de groep. De groep bestaat sinds 1999 en staat voor kwalitatieve shows vol glitter, glamour en humor”, pikt voorzitter Annick in. “Alleen al hun kledij en podiumoutfits zijn meer dan de moeite waard.

Daarnaast is ook de zang van een hoog niveau. Zo worden in de show onder andere Tina Turner en Céline Dion in de versie van Les Folles de Gand opgevoerd. Les Folles de Gand zijn daarenboven allesbehalve vulgair en staan steeds voor klasse. Ze brengen een travestieshow van de bovenste plank. In Staden voeren ze hun vernieuwde show op.”

Het optreden van Les Folles de Gand vindt op vrijdag 25 september plaats in Het SWOK in de Ooststraat 4a. De deuren gaan om 19 uur open, de show start om 20 uur en duurt tweemaal één uur met een half uur pauze. Kaarten kosten zowel in voorverkoop als aan de deur 12 euro. Ze kunnen besteld worden bij Annick Vanslambrouck, 051 70 17 25, Jenny Vandamme 051 70 04 63, Marie-Thérèse Doubel 051 70 15 40, Martine Verlaenen 051 70 28 26, Nele Verhulst 051 70 58 99 en Viviane Mertens 0476 62 81 24.

(BCH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier