Levensloop Kortrijk klaar voor vierde editie

De voorbije drie edities brachten bijna 600.000 euro op. © (Foto WDK)
Redactie KW

De nieuwe voorzitters Koen Byttebier en Ken Wagner en het comité Levensloop Kortrijk slaan nu al de handen in elkaar voor de vierde editie van het evenement op 9 en 10 september. “We doen een warme oproep aan iedereen.”

Levensloop Kortrijk is een initiatief van de Stichting tegen Kanker. Het is een 24 uren durend evenement waar jong en oud loopt of wandelt tegen kanker. De opbrengst gaat integraal naar het wetenschappelijk onderzoek tegen kanker, preventie en ondersteuning. De organisatie is in handen van een lokaal comité van vrijwilligers. In België zijn er dit jaar 26 levenslopen. Het comité in Kortrijk heeft dit jaar met Koen Byttebier een nieuwe voorzitter en met Ken Wagner een nieuwe co-voorzitter.

Diepere betrokkenheid

“Het doet me plezier dat men mij gevraagd heeft voorzitter te worden. Ik heb al enkele keren de loop meegedaan, maar sinds ik 6 jaar geleden zelf geconfronteerd werd met kanker is de betrokkenheid nog anders en nog dieper geworden”, aldus Koen. “We kijken uit naar de volgende editie. Er zijn momenteel al 42 teams ingeschreven. We doen een warme oproep naar bedrijven, organisaties en verenigingen. Ze zijn van harte welkom. Ook individuele deelnemers zijn welkom.” De voorbije drie jaar werd in totaal net geen 600.000 euro opgehaald. Om precies te zijn 599.292 euro. “De editie van 2016 was met 91 vechters – dat zijn mensen die ooit de diagnose kanker kregen -, 4.338 deelnemers, 62 teams en een opbrengst van 171.286 euro een groot succes. We hopen dat dit jaar te evenaren.”

Info: Inschrijven kan via www.levensloop.be/kortrijk

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier