Levensloop Koksijde-Oostduinkerke op gang geschoten

Redactie KW

De actie Levensloop Koksijde-Oostduinkerke werd deze middag iets na 15 uur op gang geschoten door burgemeester Marcus Vanden Bussche.

Naast het mooie weer zorgden de puike voorbereiding en de aanwezigheid van honderden deelnemers voor een succesvolle start van Levensloop Koksijde-Oostduinkerke.

Christel Vervenne licht toe : “We tellen niet minder dan 41 groepen wat goed is voor meer dan 1.800 deelnemers. Ook honderd vechters nemen deel. Die vechters zijn allemaal mensen die een strijd leveren tegen de ziekte met een grote ‘K’. We hebben de actie maanden aan een stuk voorbereid met twintig comitéleden. Vandaag kunnen we rekenen op 130 vrijwilligers om alles in goede banen te leiden. We danken als organisatie ook het gemeentebestuur van Koksijde voor de ruime steun en ook de commandant van de basis Koksijde voor het ter beschikking stellen van de terreinen in de kazerne en de logistieke steun. Ook onze oprechte dank aan atleet Frederic Van Den Heede en dokter Alex Mottrie om het peterschap van de actie te aanvaarden. Maar tot slot zou Levensloop Koksijde-Oostduinkerke niet zijn wat wij er van verwacht hebben, hadden we niet de steun gekregen van de vele honderden deelnemers, de vele verenigingen die iets georganiseerd hebben en de vele sponsors. Onze verwachtingen zijn ruim overschreden en de teller staat deze namiddag al op meer dan 112.000 euro. Zondag om 15 uur wordt de actie afgesloten met een spetterende verrassing.

(EDK-foto EDK)