Levensloop breekt record met 5.525 lopers

© JVGK
Redactie KW

De vierde editie van Levensloop is afgelopen. De opbrengst van de sponsorloop gaat naar de Stichting tegen Kanker. Levensloop klokte af op 5.525 lopers, een record. De voorlopige opbrengst bedraagt 162.741.

Levensloop is een 24 uren durend evenement waar jong en oud loopt of wandelt tegen kanker. De opbrengst gaat integraal naar het wetenschappelijk onderzoek tegen kanker, preventie en ondersteuning. De organisatie is in handen van een lokaal comité van vrijwilligers. 73 teams van verenigingen, bedrijven of organisaties namen deel. Zo ook Ladiezzz M & Friends, dat intekende met 120 deelnemers. “De M staat voor Marie-Anne, de naam van mijn mama, die 9 jaar geleden aan kanker overleed”, zegt Wendy Adams. Het is het vierde jaar dat we meedoen.”

Levensloop breekt record met 5.525 lopers
© JVGK

Ook haar vader Luc is van de partij. “Toen ze dit de eerste keer voorstelde vier jaar geleden had ik niet gedacht dat het zo’n grote impact zou hebben en zoveel volk zou op de been brengen. Het is emotioneel en zwaar, maar geeft een fantastisch gevoel”, aldus Luc Adams. Ook veel individuele lopers deden mee. Zelfs de jeugdploegen van KVK tekenden present.

Levensloop breekt record met 5.525 lopers
© JVGK

https://www.youtube.com/watch?v=pVHpHCuqvI4

(PVHK – JVGK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier