‘Leve de torre van Oostende’ is nu ook een carnavalshit (in wording)

De CD werd voorgesteld door Stijn Goethals, Jacco Ricardo, burgemeester Johan Vande Lanotte en Glenn Dangreau © FRO
Redactie KW

Woensdagavond werd het Oostendse carnaval echt op gang getrokken met de voorstelling van de cd ‘Leve de Torre van Oostende’.

Het initiatief komt van Glenn Dangreau, voorzitter van de Orde van de Kloeffe, die met zijn ‘adjudant’ Stijn Goethals, tijdens Oostende Zingt, op het Paulusplein het oude volkslied, zeg maar visserslied, leerde kennen en op het idee kwam om er een carnavalshit van te maken. Het duo ging steun zoeken bij Jacco Ricardo, de ambiancemaker uit Sluis, die bij ons bijzonder populair is en graag de Vlaamse feesttenten op zijn kop zet. Het resultaat mag er wezen. Op de cd staan drie nummers, waarvan twee gezongen door Jacco Ricardo & De Barons (Glenn en Stijn) : een single versie van ‘Leve De Torre’ én een daverende KVO-versie. Het derde luik is een eigen nummer van Ricardo: ‘Mina, vlieg met me mee naar China’.

Het eerste exemplaar van ‘Leve de Torre van Oostende’ werd woensdagavond symbolisch overhandigd aan burgemeester Johan Vande Lanotte, die na een jaartje ‘stage’ wel gelooft in het Oostends carnaval.

“Ik droom er al lang van om een nieuw carnavalslied voor Oostende te maken”, zegt Glenn Dangreau. “Tijdens de Päulusfeesten hoorde ik ‘Leve De Torre’, een oud Oostends volkslied, en ik was meteen verkocht. Dat was het wat ik zocht. We hebben geprobeerd er een ambiancenummer van te maken dat niet alleen in de carnavalsperiode kan gedraaid worden maar gewoon op elk feestje. Ik hoop dat we daarin geslaagd zijn. Het nummer zal te horen zijn op de Hit FM, Radio Melinda en Radio VBRO en zal verkrijgbaar zijn tijdens alle activiteiten van de Orde van De Kloeffe, én de optredens van Jacco Ricardo.”

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier