Let’s do it tope in de vuilbak reikt prijzen uit

Heel wat jeugdverenigingen kregen een mooie prijs, onder wie de Chiromeisjes van Emelgem. © Jos
Redactie KW

Verschillende West-Vlaamse jeugdverenigingen hebben zich ertoe verbonden om zich een jaar lang in te zetten voor een nette buurt. Zeventien onder hen haalden de eindmeet en vielen in de prijzen.

De West-Vlaamse afvalintercommunales zetten samen de campagne ‘Let’s do it TOPE in de vuilbak’ op poten. Samen met inwoners en jeugdverenigingen hebben ze zich ertoe verbonden om een jaar lang de strijd aan te binden tegen zwerfvuil. Meer dan 70 jeugdverenigingen tekenden daarop in. Hun engagement moesten ze bewijzen aan de hand van verschillende opdrachten. Deelnemers hadden er alle baat bij om zich in te zetten, want de verenigingen met de netste buurt kregen een goedgevulde prijzenpot.

Zeventien verenigingen haalden de eindmeet. De KSA Marsipulami’s van Merkem, Chiro Kiekeboe Sente, Chiro Kris-Kras, de Rode Valken, de Chiromeisjes De Branding Nieuwpoort en KSA Moerkerke kregen elk 1.000 euro aan waardebonnen. De tweede plaatsen waren voor VKSJ Vichte, Chiro ‘t Sleutelke, KAJ -16 Pittem, de Chiromeisjes van Emelgem, jeugdhuis De Korre, Chiro Kameleon Voormezele, KJS Veurne, Chiro Oltegoare Moorsele, Chirojongens Sint-Paulus Lichtervelde en Chiro Gits. Ze kregen elk 250 euro. Onder hen ook de meisjes van Chirumbero uit Rumbeke, die de mooie prijs alvast kunnen gebruiken om te investeren in hun nieuwe infrastructuur.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier