Lerares uit Roeselare onverwacht overleden in Frankrijk

© Facebook OLVH afdeling Spes Nostra
Redactie KW

In het Franse Chalon-sur-Saône is Aagje Vandenberghe, een 51-jarige lerares uit Roeselare, donderdag onverwacht overleden.

Aagje Vandenberghe was deze week met nog een ander koppel op vakantie in het oosten van Frankrijk toen ze plots last kreeg van darmklachten. Ze werd opgenomen in het ziekenhuis van Chalon-sur-Saône, waar onmiddellijk een spoedoperatie volgde. Toen dat geen beterschap opleverde, werd de lerares overgebracht naar een ander ziekenhuis, waar een nieuwe operatie volgde, maar ook die bracht geen soelaas. Donderdagmorgen stierf Aagje Vandenberghe aan de complicaties van een darmobstructie.

Aagje Vandenberghe gaf sinds 2005 godsdienst in het OLVH Spes Nostra in Brugge, waar ze vooral les gaf in de BSO-afdeling. “Dit bericht slaat iedereen met verstomming en maakt heel erg duidelijk hoe kwetsbaar wij allen zijn“, reageert de directie op de Facebookpagina van de school. “Wie haar heeft gekend, weet dat zij een heel groot hart voor elke leerling had en altijd bereid was te luisteren.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier