Leopold Vanhoeck van het schelpenwinkeltje overleden

06/11/16 om 19:15 - Bijgewerkt om 19:14

In het AZ Damiaanziekenhuis is op woensdag 2 november Leopold Vanhoeck op 85-jarige leeftijd overleden. De naam zegt misschien niet veel maar toch kent iedereen Leopold en zijn vrouw Diane.

Leopold Vanhoeck van het schelpenwinkeltje overleden

De 85-jarige Leopold Vanhoeck overleed op woensdag 2 november. © Danny Vanloo

Leopold Vanhoeck en Diane Pièrre (80) waren de uitbaters van het alom gekende schelpenwinkeltje op de Groentemarkt 1 in Oostende. Het schelpenwinkeltje is voor vele Oostendenaren en ver daar buiten een stukje nostalgie.

In 1995 sloot het echtpaar het winkeltje definitief om te genieten van hun welverdiende pensioen. Het pand waar de schelpen hun thuis hadden werd vorig jaar nog verkocht om er kantoren in onder te brengen. Leopold en Diana wilden echter niet weten van een verhuis, ze huurden het pand al 36 jaar. In februari dit jaar verhuisden ze dan toch. Hoewel de winkel ruim 20 jaar geleden voor het publiek werd gesloten bleef de winkeletalage een drukbezochte plaats. Binnen in de winkel vond je de grootste collectie schelpen ooit samengebracht, nu zit de hele collectie voorlopig in dozen ingepakt tot er een nieuwe plaats is gevonden om ze tentoon te stellen.

Leopold wordt begraven op donderdag 10 november om 10 uur in de Sint Petrus & Pauluskerk in Oostende. (JRO)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!