Lentefeesten in Roesbrugge verliepen vlot maar Lentefeeverkiezing lokte te weinig volk

Nathalie Vermote werd zaterdagavond verkozen tot Lentefee. (Foto MD) © Michael Depestele
Redactie KW

Nathalie Vermote werd vorig weekend als 31e Lentefee verkozen. Toch houdt organisator Wilfried Decaesteker een wrang gevoel over, omdat er erg weinig toeschouwers aanwezig waren tijdens de verkiezingsavond.

Het weekend startte vrijdagmiddag met een spektakel voor senioren. “”Voor het spektakel met Zuinige Rita en de accordeonist was Het Christen Volkshuis goed gevuld, er kwamen meer dan 100 mensen kijken”, zegt Wilfried.

Ook de barbecue op vrijdagavond lokte veel volk. “Daar kwamen meer dan 100 mensen naartoe, die tot in de vroege uurtjes gedanst en gefeest hebben. De vrijdag van de Lentefeesten was dus een succes.”

Weinig bezoekers

Wilfried was ook tevreden met het verloop van de verkiezingsavond op zaterdag voor de 31e Lentefee. “Met Nathalie Vermote (36), Lindsey Questroy (30) en Djozy Ryckeghem (20) waren er drie kandidaten. Ze hebben alle drie hun uiterste best gedaan in de strijd om het kroontje, dat Nathalie uiteindelijk won. Maar jammer genoeg hebben de kandidaten niet de juiste mensen aangesproken om een kaartje te kopen voor de verkiezingsavond. Er waren amper een zeventigtal bezoekers, en dat kon gerust het dubbele geweest zijn.”

Wilfried is opgelucht dat de verkiezing correct is verlopen. “Er waren geen discussies achteraf, en dat is het belangrijkste. Het was een spannende verkiezing, maar voor mij mocht elke kandidaat winnen. Ik ben ervan overtuigd dat Nathalie een goede Lentefee zal zijn. Het wordt nu uitkijken naar de 32e editie. ” (PC)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West van vrijdag 11 april

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier