Lendeleedse ere-burgemeester Roger Vandewalle overleden

© Foto Frank
Redactie KW

Op zaterdag 4 oktober is ere-burgemeester Roger Vandewalle op 88-jarige leeftijd overleden in het woonzorgcentrum Aksent. Hij stapte in 1965 in de politiek en was twaalf jaar schepen en achttien jaar burgemeester.


© Foto Frank

De vlaggen aan de openbare gebouwen in Lendelede hangen halfstok sinds Roger Vandewalle zaterdag op 88-jarige leeftijd overleed. De ere-burgemeester heeft er een lange politieke loopbaan op zitten. In 1965 deed hij voor de eerste keer mee aan de verkiezingen voor de CVP. Hij werd meteen schepen. In 1976 werd hij waarnemend burgemeester na het overlijden van burgemeester René Vandemaele. Later op dat jaar werd hij tot burgemeester verkozen en bleef dat tot 1995. Zijn echtgenote Suzanne overleed enkele jaren geleden. Roger Vandewalle verbleef de jongste maanden in het woonzorgcentrum Aksent.

Lendeleedse ere-burgemeester Roger Vandewalle overleden


© Foto Frank

Archief

Onder zijn ‘bewind’ werd er in Lendelede heel wat gerealiseerd : onder andere het nieuwe gemeentehuis, het DOC, de sporthal en de brandweerkazerne. Maar Roger Vandewalle was ook een verwoede verzamelaar van alles wat met Lendelede te maken heeft: foto’s, krantenknipsels, bidprentjes… Een archief waar vele heemkundige kringen jaloers zouden op zijn. Hij droeg dat archief over aan de gemeente, die het onderbracht in de bibliotheek.

Roger Vandewalle wordt nu zaterdag begraven op het gemeentelijk kerkhof, na een uitvaartplechtigheid om 10 uur in de Sint-Blasiuskerk.

(IB – Foto’s Frank)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier