Lendelede verkoopt ‘neuzekes’ voor Rode Neuzenactie

De gemeente en het OCMW Lendelede startten maandag hun Rode Neuzenactie. © Frank
Redactie KW

De gemeente en het OCMW Lendelede startten maandag hun Rode Neuzenactie.

“We vinden het belangrijk dat we ook in onze gemeente aandacht hebben voor jongeren met psychische problemen en daarom willen we deze actie steunen”, zeggen burgemeester Carine Dewaele en OCMW-voorzitter Rita Lammertyn.

Maandagmiddag zetten de burgemeester, de OCMW-voorzitter en enkele ambtenaren de rode neus op. “VTM en Q-Music vroegen alle burgemeesters een rode neus op te zetten en mee te doen aan de Rode Neuzenactie”, zegt burgemeester Carine Dewaele. “En we gaan daar ook op in. Omdat we het ook in onze gemeente belangrijk vinden dat jongeren met psychische problemen geholpen worden. 1 op 5 Vlaamse jongeren hebben zulke problemen en tienduizenden jongeren vinden en krijgen niet de zorg die ze nodig hebben. Omdat jongeren vaak niet durven spreken over die problemen. Lendelede wil daar nu iets aan doen.”

“Tot aan de Rode Neuzendag op 3 december verkopen we in het gemeentehuis, Sociaal Thuis en de bibliotheek zakjes met 4 ‘cuberdons’ of ‘neuzekes’ voor 2 euro. De opbrengst schenken we aan de actie van VTM, Q-Music en Belfius. We hopen dat de Lendeledenaren onze actie massaal zullen steunen.”

(IB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier