Lendelede: “Erkenning voor alle leden van comité Lendlee Koerse”

Krak Frank Bruyneel met echtgenote Ann Manhaeve en dochters Elisabeth en Juliette. © Frank
Redactie KW

Frank Bruyneel is de Krak van Lendelede voor 2016. “Dat we met het comité Lendlee Koerse kermismaandag en eindejaar nieuw leven inbliezen, is niet alleen mijn verdienste, maar die van vele medewerkers die hun schouders onder beide initiatieven zetten. Zij zijn allemaal Krak-laureaten.”

Frank Bruyneel is Izegemnaar van afkomst, zijn vrouw Ann een Lendeleedse. Ze wonen sinds 2002 in de Elfde Julilaan.

Frank is al zijn hele leven een sportieve kerel en een geëngageerd iemand. Voetbal, minivoetbal, zwemmen, lopen,…. “Mijn eerste kwarttriatlon liep ik op 1 september 1999. Na een weddenschap op het bureel van Vanden Avenne. Joeri De Clerck en ik wedden op 10 juli met de collega’s dat we allebei de Zwintriatlon zouden meedoen. Niemand geloofde ons. En toch is het ons gelukt, ook al konden we er maar anderhalve maand voor trainen.”

Izegemse Triatlonclub

“Op aanraden van mijn vrouw Ann sloot ik me in 2003 aan bij de Izegemse Triatlonclub (ITC). Toen voorzitter dokter Luc Allosserie eind 2007 plots overleed, volgde ik hem op vraag van het bestuur op. Vandaag zijn we met onze 250 leden een van de grootste triatlonclubs van het land. Ook heel wat Lendeledenaren zijn lid van de club.”

Frank is ook in Lendelede actief in het verenigingsleven. “In Lendelede heb ik ook al heel wat goede vrienden. Vorig jaar wilden Hilde Verhamme en Frank Segaert de maandag van Lendelede Kermis nieuw leven inblazen. ‘Misschien moeten we eens een wielerkoers voor parochianen organiseren’, zeiden ze. ‘Willen jullie daar de schouders onder steken?'”

“Er werd een comité gevormd met onder andere ook nog Rudi Bruneel, Christ Lefevere en Frederik Goessaert. Lendlee Koerse was geboren. We rekenden op 50 deelnemers, maar het werden er 100, het maximum toegelaten aantal door de bond. Een initiatief dat leefde. En we hadden ‘chance’ met het weer.”

“Na dat succes kwam Frederik Goessaert met de idee om met eindejaar een loopwedstrijd te organiseren. Het werd een Kerstcorrida, gekoppeld aan een Kerstmarkt waarvoor Unizo mee op de kar sprong. De verenigingen konden er een stand uitbaten. Een tweede succes voor het comité op enkele maanden tijd.”

Campagne via Facebook

Frank zegt vereerd te zijn met zijn verkiezing als Krak. “Dat zoveel mensen me steunden doet uiteraard veel deugd. Mijn campagne? Ik plaatste op Facebook dat ik genomineerd was. De collega’s op ‘t werk en de triatlonclub steunden me. Voor mij is het een erkenning voor al wie zich inzette voor de organisatie van Lendlee Koerse en de Kerstcorrida. Allemaal mensen waar ik kan op vertrouwen.”

Vragenrondje

Je bent erg geëngageerd in het verenigingsleven. Wat is de rol van jouw vrouw Ann daarin?

“Mijn vriend Krist Accou zei me eens: jij kunt dit allemaal omdat je een sterke ‘ménage’ hebt! En dat is waar. Ann, mijn dochters, ouders en schoonouders staan achter wat ik doe, supporteren en helpen ook mee als we bijvoorbeeld de triatlon organiseren. Anders zou ik dat niet allemaal kunnen combineren.”

Bestaat er kans dat jouw dochters triatleten zullen worden?

“Elisabeth en Juliette zijn allebei lid van de Izegemse triatlonclub, trainen veel, maar zijn niet competitief. Elisabeth was de voorbije zomer redder aan de kust en Juliette wil dat volgend jaar ook doen. Ze tennissen allebei. Misschien heb ik ooit een schoonzoon die aan triatlon doet!”

Voel jij je Izegemnaar of Lendeledenaar?

“Een moeilijke keuze voor mij. Ik voel me nog altijd evenveel Izegemnaar als Lendeledenaar. In Izegem ben ik zowel bij de triatlonclub als de zwemclub en lid van de sportraad. Maar omdat ik in Lendelede woon voel ik me ook Lendeledenaar en ben blij dat ik ook hier kan meehelpen organiseren.”

Hoe zie jij het ‘kleine’ Lendelede op sociaal, cultureel en sportief vlak?

“Het is een aangename gemeente! Dat ondervond ik ook bij de organisatie van Lendlee Koerse. Het gemeentebestuur sprong meteen op de kar. Er is hier ook veel te doen voor de inwoners.”

Wat is jouw ultieme droom?

“In onze provincie een volledige triatlon organiseren waar de beste triatleten aan deelnemen.”

Bio

Privé

Frank Bruyneel (46) is echtgenoot van Ann Manhaeve en vader van Elisabeth (17) en Juliette (16).

Opleiding en loopbaan

Bhaalde diploma burgerlijk ingenieur elektronica aan de KUL. Na zijn studies werkte hij 12 jaar bij Vanden Avenne. Daarna 5 jaar bij de Spano Group. Sinds 5 jaar aankoop- en tradedirecteur bij de Group Depre in Beernem.

Vrije tijd

Voorzitter van de ITC én van de Krekelzwemmers. Lid van Sportraad Izegem. In Lendelede lid van comité Lendlee Koerse. Speelt minivoetbal en loopt soms een kwarttriatlon.

(Ivan Balliu)