Leiewerken in Harelbeke van start met ‘kaffiezettinge’

Redactie KW

Naar aanleiding van de start van de Leiewerken in Harelbeke organiseerden Waterwegen & Zeekanaal nv en de stad Harelbeke een heuse Leieslag in de Watermolenstraat.

Meteen kon ook een laatste bezoek gebracht worden aan de Bloemmolens waarvan een gedeelte afgebroken wordt. De Leiewerken, die meteen ook de start van het stadsvernieuwingsproject markeren, zullen Harelbeke grondig vernieuwen en halen de banden van de stad met de Leie weer nauwer aan. De afbraak van de zijvleugels van de Bloemmolens is de eerste zichtbare stap van de Leiewerken op het terrein. Een 250-tal mensen tekende present en ook heel wat oud-medewerkers kwamen een laatste keer een kijkje nemen naar de Bloemmolens.

De projectleider en burgemeester Alain Top (SP.A) gaven nog een korte samenvatting van de werken die volgende week van start gaan waarna een waterballonnengevecht van start ging. Op de site Bloemmolens vond ook de eerste ‘kaffiezettinge’ van Harelbeke plaats (foto). Wie zijn koffiezetapparaat hoorde ‘pruttelen’, mocht dat op zijn lat aantekenen.

(LOO-foto LOO)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad van vrijdag 25 april.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier