Leietoerisme lanceert zomerse boottochten

Claude Croes tussen Steven Vande Putte en Eddy Couckuyt bij de voorstelling van het programma van Toerisme Leiestreek. © HD
Redactie KW

Maandagvoormiddag heeft voorzitter Claude Croes van Toerisme Leiestreek, in gezelschap van zijn ondervoorzitter Steven Vande Putte en gedeputeerde Eddy Couckuyt, tijdens een boottocht op de boot Aqua-lucs het nieuwe programma voor dit jaar voorgesteld.

Van 7 juni tot en met 8 september varen de zomerse boottochten met heel wat nieuwigheden opnieuw uit in de Leiestreek. Een nieuwe brochure bundelt de vele troeven met waterrecreatie.

Genieten op en langs het water

“De zomerse boottochten hebben een vaste stek in het ruime aanbod”, legt de burgemeester van Deerlijk uit. “Met rivieren, kanalen en oude Leiearmen blijft de Leiestreek een ideale bestemming om te genieten op én langs het water. Heel wat rederijen in de regio organiseren tochten op de Leie. Sportievelingen vinden in de Leiestreek dan weer tal van locaties waaronder Waregem, Deerlijk, Harelbeke en Kortrijk voor watersporten zoals kajak, rafting en windsurfen”, vervolgt Claude Croes. “Zwemmers zijn thuis in de openluchtzwembaden en de zwemvijvers.”

De boottochten in de Leiestreek blijven dus een vaste waarde in de zomerprogrammatie van 7 juni tot en met 8 september. Daarnaast zijn er smakelijke nocturnes in Waregem (17 juli), Roeselare (24 juli) en Harelbeke (1 augustus), aangevuld met gezinsvriendelijke boottochten Waregem-Deinze (15 augustus) en Harelbeke (16 juli), en ook tochten naar Rijsel (28 juli vanuit Harelbeke en 6 augustus vanuit Waregem) en een dagtocht in Roeselare (26 juli) en tenslotte 55+ tochten van Wevelgem naar Roeselare op 6 en 8 september.

(YVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier