Leiestreek Greeters gelanceerd en meteen al op TV

Redactie KW

Dit weekend wijdt het TV-programma ‘Vlaanderen Vakantieland’ een reportage aan de Leiestreek Greeters. Een eerste lichting van die greeters werd vandaag voorgesteld.

Greeters zijn enthousiaste inwoners van de regio die op vrijwillige basis kleine groepjes van maximaal zes toeristen op sleeptouw nemen voor een bezoek aan hun stad, dorp of streek. Echte ambassadeurs die vanuit hun eigen ervaringen, kennis en passies vertellen en bezoekers rondleiden. De eerste lichting Leiestreek Greeters is een gevarieerde groep van 25 gedreven ambassadeurs, verspreid over de hele Leiestreek.

Greeters verschillen van toeristische gidsen omdat zij geen officiële gidsenopleiding hebben gevolgd, enkel met kleine gezelschappen op stap gaan, geen vooraf vastgelegd parcours volgen of musea bezoeken en de rondleiding volledig vrijwillig doen.

Toerisme Leiestreek koppelt aan dit nieuw initiatief nog een extra dimensie: de FietsGreeters. De Leiestreek kent immers een rijke fietstraditie en is een aantrekkelijke fietsregio. (JRE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier