Leiestreek brengt hulde aan roodbruine biertradities

© Foto Jos
Redactie KW

Op zondag 24 april zetten de brouwerijen De Brabandere in Bavikhove, Omer Vander Ghinste in Bellegem, Verhaeghe in Vichte en Rodenbach in Roeselare de deuren gratis open voor het grote publiek. Dit gebeurt in kader van de derde editie van ‘Rondje Roodbruin’ waarmee een eerbetoon aan de roodbruine bieren in de Leiestreek wordt gebracht.

Tijdens deze derde editie van ‘Rondje Roodbruin’ op 24 april stellen de vier brouwerijen van 10 uur tot 18 uur hun deuren gratis open voor het grote publiek. Elke bezoeker kan de bieren degusteren en kennis maken met de rijke geschiedenis van de brouwerijen. “Om de bezoeker met een gerust gemoed te laten proeven, wordt er gratis busvervoer voorzien tussen de vier brouwerijen”, zegt Rudi Ghequire van brouwerij Rodenbach, “Tijdens de vorige editie konden wij rekenen op 9.000 bezoekers. We hopen dit cijfers tijdens deze editie dan ook te overstijgen.”

Fietsnetwerk

Naast het gratis busvervoer kunnen bezoekers ook genieten van het uitgebreide fietsnetwerk tussen de verschillende brouwerijen. “De fietsers kunnen gebruik maken van de knooppunten van het pas vernieuwde Fietsnetwerk. Hiermee kunnen ze met gemak van de ene naar de andere locatie fietsen” , zegt burgemeester van Deerlijk en voorzitter van Toerisme Leiestreek Claude Croes.

Europese erkenning

Het ‘Rondje Roodbruin’ is een belangrijk initiatief in kader van de Europese erkenning van de roodbruine bieren. Vijf jaar geleden dienden de vier brouwerijen een dossier in bij de Europese Commissie om een Europese erkenning te bemachtigen.

Naast een rondleiding en degustatie, is er ook gedacht aan randanimatie. In brouwerij Rodenbach in Roeselare treden ‘Marcell & the Little Red Rooster Band” op om 11 uur en 15 uur. (KT)

Voor meer informatie over Rondje Roodbruin kan u terecht op www.rondjeroodbruin.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier