Leiedal pakt uit met verkaveling langs de Elleboogstraat in Helkijn

Redactie KW

Dertien goed georiënteerde en betaalbare woonkavels wachten er op een nieuwe eigenaar. Op zondag 6 april, tijdens het jaarlijkse fietsevent van de gemeente, start Leiedal met de verkoop.

Op vraag van het gemeentebestuur van Spiere-Helkijn heeft Leiedal aan de Elleboogstraat in Helkijn een nieuwe woonzone ontwikkeld met 13 kavels, waarvan 4 voor half-open en 9 voor rijbebouwing, met hellend dak. Op 4 februari 2014 ontving Leiedal de verkavelingsvergunning en geeft op 6 april het defintieve startschot voor de verkoop.

De kavels variëren van 240 tot 469 vierkante meter en hebben een gevelbreedte van 6 tot 10,5 meter. Bovendien zijn nagenoeg alle percelen toegankelijk via een achterliggende garageweg. De gemiddelde verkoopprijs bedraagt 145 euro per vierkante meter.

Op vandaag is Helkijn door zijn landelijke eenvoud en charme uitgegroeid tot een bekoorlijk en levendig dorp. De verkaveling kreeg dan ook terecht de quote ‘Idyllisch wonen aan de Schelde’ mee.

Spiere-Helkijn mag dan wel een klein dorp zijn, je vindt naast de dagelijkse voorzieningen ook een ruim aanbod van sport en cultuur. Bovendien beschikt de gemeente over kwalitatief kleuter- en lageronderwijs, met kinderopvang op een boogscheut van deze nieuwe verkaveling.

Wil je straks ook ontwaken met zicht op het prachtige Scheldelandschap en ben je geïnteresseerd in een van deze woonkavels? Kom dan op zondag 6 april, tussen 16 en 18 uur, tijdens het gemeentelijke fietsevent, een kijkje nemen op onze infostand, tegenover de ingang van de sporthal Michelsberg, Oudenaardseweg 77 in Spiere-Helkijn. Verrassing voor alle creatieve kinderen.

www.leiedal.be/elleboogstraat

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier