Leidster Brugse meisjesbende heeft instelling verlaten

De feiten speelden zich af in de buurt van het station van Brugge. © GF
Redactie KW

De leidster van de Brugse meisjesbende ‘Zehbi’s’ heeft twee weken geleden de jeugdinstelling waar ze verbleef, mogen verlaten. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Samen met enkele andere verdachten zal ze wel nog voor de jeugdrechter moeten verschijnen.

De feiten speelden zich af in de buurt van het station van Brugge. Een groepje tienermeisjes zou andere meisjes ernstig gepest en geslagen hebben. Bij een incident in Oostende deelde ook de moeder van een slachtoffer in de klappen. De verdachten verspreidden ook beelden van enkele incidenten via Instagram.

Het parket bevestigde eerder al dat er een onderzoek loopt naar slagen, afpersing en kleine diefstallen gepleegd door minderjarige meisjes. Het kopstuk van de bende werd eind oktober gearresteerd en voorgeleid bij de jeugdrechter. Ze werd door de jeugdrechter in een halfopen instelling geplaatst.

Tijdens de plaatsing mocht de verdachte de instelling steeds vaker verlaten. Twee weken geleden is ze uiteindelijk definitief mogen vertrekken uit de instelling. Het meisje wordt thuis nog steeds begeleid en zal ook een leerproject moeten volgen. Het onderzoek naar de meisjesbende is ondertussen helemaal afgerond.

De zaak zal in principe nog voor de zomer ingeleid worden bij de jeugdrechter.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier