Leidde uit de hand gelopen geldkwestie tot gezinsdrama in Assebroek?

17/10/16 om 07:39 - Bijgewerkt om 07:36

Het is stilaan duidelijk hoe het gezinsdrama dat vrijdag in Brugge ontdekt werd, is gebeurd. De 57-jarige echtgenoot wurgde zijn vrouw (54) en verhing zichzelf daarna in de tuin. Hun zoon werd urenlang ondervraagd, maar mocht uiteindelijk beschikken.

Leidde uit de hand gelopen geldkwestie tot gezinsdrama in Assebroek?

Een uit de hand gelopen geldkwestie. Dat lijkt de oorzaak te zijn voor het gezinsdrama dat vrijdag in Assebroek, deelgemeente van Brugge, ontdekt werd. De stoppen van burgerlijk ingenieur Dirk Dewulf sloegen daar helemaal door. Hij wurgde eerst eigenhandig zijn vrouw en hing zichzelf daarna op in de tuin. "Niet te begrijpen. Die twee maakten bijna nooit ruzie. Dirk was verre van agressief. En dan dit", klinkt het bij mensen die het koppel goed gekend hebben.

Zoon urenlang ondervraagd

Het was de 30-jarige zoon van het koppel die zijn ouders vrijdagmiddag thuis aantrof. Omdat die niet onmiddellijk de hulpdiensten verwittigde, werd aanvankelijk even vermoed dat hij iets met het drama te maken had. Maar na een urenlang nachtelijk verhoor werd die piste afgesloten. "Hij werd van 22 uur vrijdagavond tot 6 uur zaterdagmorgen ondervraagd", zegt zijn advocaat Leen Desticker. "Dat was uiteraard heel emotioneel. En dat is ook één van de redenen waarom het zo lang duurde. Die jongen kreeg het vanzelfsprekend vaak moeilijk. Maar de agenten gaven hem dan de nodige tijd om tot zichzelf te komen."

Delen

"De zoon begreep dat de speurders hun werk moesten doen"

Het parket besliste uiteindelijk om de zoon niet voor de onderzoeksrechter te leiden. Hij wandelde het Brugse politiekantoor zaterdagmiddag dan ook als een vrij man buiten. "Iedereen heeft mekaar na afloop bedankt", zegt meester Desticker. "Dat klinkt vreemd, maar mijn cliënt is net als zijn vader ingenieur en heel intelligent. Hij begreep dat de speurders hun werk moesten doen. Al was hij natuurlijk wel in shock door hetgeen hij ontdekt had."

Drama door droomhuis?

Vermoedelijk vond het drama in de loop van donderdag al plaats. Toen de zoon zijn ouders die avond ging opzoeken, bleken ze namelijk niet thuis. Vreemd, want er brandde licht en hun wagen stond voor de deur. Omdat ze ook telefonisch niet te bereiken waren, keerde hij vrijdag terug met een huissleutel. Kristien Vermeulen (54) lag vermoord in de woonkamer. Dirk Dewulf had zichzelf in de tuin verhangen.

Dat de moord en zelfdoding zich voltrokken op de dag dat de akte van de nieuwe woning van de zoon van het koppel bij de notaris zou verlijden is wellicht geen toeval. Die afspraak was al verschillende keren verzet, maar donderdagavond zou het eindelijk zo ver zijn. Dan zou de zoon officieel eigenaar worden van zijn droomhuis. Hij had het al samen met zijn vader bezocht en het compromis was al getekend. Ook Dirk en Kristine zouden naar Antwerpen verhuizen. Om dichter bij hun zoon en kleinkind te wonen.

Papa Dirk zou zijn zoon volgens verschillende bronnen financieel steunen bij zijn nieuwe aankoop. Waarom hij zo'n drama veroorzaakte op de dag van de akte is en blijft voor iedereen een raadsel.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!