Leerlingen Petrus en Paulus West werken aan trainingssite politie in Oostende

Een delegatie van stadsbestuur, politie en Petrus en Paulus campus West poseert aan de hondenkennel. © HH
Redactie KW

De Oostendse politie bouwt zijn tactische trainingssite aan de Klokhofstraat uit in samenwerking met leerlingen van Petrus en Paulus campus West.

De politie van Oostende investeert al jaren in de 1,6 hectare grote trainingssite Klokhof aan de Klokhofstraat in Zandvoorde. Sinds 2009 bevindt zich er al een professionele schietstand en sinds een tweetal jaar is er ook een moderne hondenkennel. Maar nu is er ook werk gemaakt van de buitenaanleg van het terrein en zijn de leerlingen van de afdeling bouw en de afdeling hout en schilderen van Petrus en Paulus campus West begonnen aan de inrichting van de tactische trainingssite.

Drie koepels

De buitenaanleg van de site, met parkings, wegen en de nodige elektrische poorten en omheiningen, kost 210.000 euro. Drie boogkoepels, die tot voor kort nog als opslagplaats dienst deden, worden samen met de leerlingen uitgebouwd tot tactische trainingssites met simulatieruimtes. In de eerste hangaar komt er een straat met pleintje, gemaakt door de leerlingen hout en schilderen.

Onder de tweede koepel komen diverse gesloten ruimtes, onder meer een appartement, een bankfiliaal en een eetzaal. Die zullen worden uitgevoerd door de leerlingen bouwtechnieken en bouw. Onder de derde koepel is een plaats voorzien om te oefenen met verfpatronen bij het doorzoeken van gebouwen. Deze ruimte zal ook trappen bevatten. Dat wordt een samenwerking van de afdelingen hout en bouw.

Ruim 4 miljoen euro

Voor de tactische trainingssite is 100.000 euro voorzien voor verwarming en verlichting en nog een budget voor het materiaal dat de leerlingen van Petrus en Paulus campus West gebruiken. In totaal trok Oostende voor de hele trainingssite, met schietstand en hondenkennel, al ruim 4 miljoen euro uit. Maar er zijn ook inkomsten, want de zeven andere politiezones en de schietclubs die de schietstand ook gebruiken, betalen daarvoor.

(HH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier