Leerlingen in pyjama vragen aandacht voor Bednet

17/03/17 om 12:06 - Bijgewerkt om 12:05

Vrijdag 17 maart is het Nationale Pyjamadag. Over het hele land trokken leerlingen in slaapkledij naar school, om aandacht te vragen voor Bednet.

Leerlingen in pyjama vragen aandacht voor Bednet

De leerlingen van de zesde klas Phoebe, Jana, Jara, Ashanty, Lotte, Kiani, Jens, Maxime, Emelie, Kenzo, Warre, Gwenny, Noor en Hayley smeerden de boterhammen voor 170 leerlingen. © (Foto LC)

De oudervereniging van gemeentelijke basisschool De Zandloper stapte mee in het verhaal naar aanleiding van de Nationale Pyjamadag van Bednet maar gaf deze ludieke actie een extra dimensie met een ontbijt.

Bednet vzw organiseert internetonderwijs. Dit betekent dat leerlingen die wegens ziekte tijdelijk of langdurig afwezig zijn toch aan de lessen kunnen deelnemen via het internet. Op die manier wil Bednet de leerachterstand beperkt houden. Bovendien behoudt de fysiek afwezige leerling de band met de school, de leerkracht en de klasgenoten. "Door deel te nemen aan deze leuke actie willen we ons steentje bijdragen aan het initiatief van Bednet en koppelen we er meteen een leuke en originele activiteit aan voor alle leerlingen", zegt secretaresse Kathleen Vansieleghem namens de oudervereniging en het schoolteam..

Alle leerlingen en leerkrachten kwamen in pyjama naar school en konden er samen ontbijten Sommigen dosten zich uit in complete outfit met kamerjas en/of pantoffels

Ook kinderdagverblijf 't Freubelke uit de Mentenhoekstraat in Izegem doet mee aan de nationale pyamadag van Bednet.

Ook kinderdagverblijf 't Freubelke uit de Mentenhoekstraat in Izegem doet mee aan de nationale pyamadag van Bednet. © (GF)

De leerlingen van het zesde leerjaar waren vrijdagmorgen al vroeg uit de veren. Ze werden immers om 7.30 uur op school verwacht om het ontbijt voor te bereiden voor alle leerlingen. "We smeren boterhammen voor 170 leerlingen. Dit zijn 27 broden", zucht Jara, desalniettemin enthousiast. "Goed voor tien potten choco, tien potten confituur, 20 liter chocomelk en 20 liter fruitsap", vult Warre aan.

(LC)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!