Leerlingen basisschool uit Assebroek genieten van zwempartij in zee, ondanks zwemverbod

Redactie KW

Zwemverbod of niet, achttien leerlingen van basisschool OLVA De Meersen in Assebroek genoten gisteren van een deugddoende plonspartij aan het strand van Zeebrugge.

Opvallend: hun uitstap kadert in de ‘Week van de Zee’, een initiatief van de provincie West-Vlaanderen. Gisteren pas opperde West-Vlaams gouverneur Carl Decaluwé om zwemmers streng te bestraffen. “We kunnen de leerlingen echt niet weigeren om even in zee te gaan”, verklaart meester Toumai Tobien.

Achttien leerlingen van het derde leerjaar van bassischool OLVA De Meersen kwamen gisteren op het strand van Zeebrugge samen voor een ontdekkingsdag van de Belgische kust . “De zee is voor kinderen als een snoepwinkel. Ze beleven hier heel wat plezier en zijn over alles enthousiast”, zegt meester Toumai Tobien. Ondanks de heisa van de afgelopen dagen, mochten de leerlingen toch in zee. “We kunnen ze echt niet weigeren om even een duik te nemen. Voor die kinderen is dat het leukste wat er is. Al waarschuwen we ze wel om niet te diep in het water te gaan en houden we alles goed in het oog. Ik vraag me trouwens af waarom er nog geen redders in de buurt zijn. Dit zijn nochtans absolute topdagen”, aldus Toumai Tobien.

Jaarlijks fenomeen

De Week van de Zee kadert in een initiatief van de provincie West-Vlaanderen. Jan Verschueren (61) leidt alles in goede banen. Ook hij vindt de heisa van de afgelopen dagen wat overdreven. “Natuurlijk is het water op dit moment nog redelijk koud. Maar we laten niemand aan zijn lot over en blijven steeds dicht in de buurt“, zegt Jan. “Wat ik vind van het voorstel om zwemmers te bestraffen? Achja, die discussie keert elk jaar opnieuw terug en is wat mij betreft wat overdreven. Het zou me verbazen als het effectief zover zou komen”, besluit hij. Ook de kinderen stonden niet stil bij het zwemverbod. “We hebben veel geleerd en mochten zelfs op kwallenjacht (ribkwallen, een kleine variant, red.) in het water. Een topervaring”, getuigt Jappe Bauwens (9).

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier