Leerlinge Liesbet haalt Jumbo Run naar Jabbeke

16/06/16 om 20:40 - Bijgewerkt om 20:40

De Jumbo Run, een motorrondrit voor kinderen en volwassenen met een beperking, trekt dit jaar naar Jabbeke.

Leerlinge Liesbet haalt Jumbo Run naar Jabbeke

Op 20 augustus rijden 160 motorrijders met zijspan in colonne van Gits naar Jabbeke. De droom van Liesbet Casteleyn en haar ouders Geert en Annemie gaat zo eindelijk in vervulling.

De Jumbo Run is een initiatief van het Dominiek Savio Instituut uit Gits. Het is een bizar huwelijk tussen motorrijder, het symbool van vrijheid en mobiliteit en mensen met een handicap, die vaak heel beperkt zijn in hun mobiliteit. Al in 1971 werd de eerste Jumborun gereden.

Jaarlijks strijken zijspanrijders uit heel Europa neer in Gits om er een ritje te maken met mensen uit het Dominiek Savio Instituut in Gits. Een van de passagiers zal Liesbet Casteleyn uit Jabbeke zijn. Zij is leerlinge in het Dominiek Savio Instituut uit Gits. "Het was haar grote droom om om de Jumbo Run naar haar eigen gemeente te laten komen", zegt mama Annemie Debraeve. Vier jaar nadat ze het voor het eerst voorstelden aan het Jabbeekse gemeentebestuur is het nu eindelijk zover.

Donderdagavond mocht een stralende Liesbet al eens samen met haar ouders plaatsnemen op een zijspanmotor. Op zaterdag 20 augustus vertrekken de 160 motorrijders vanuit Gits naar Jabbeke. In en rond het Jabbeekse Vrijetijdscentrum zullen er dan allerlei activiteiten te beleven zijn. Van G-tennis en G-Judo tot grime, muziek en springkastelen. "Het moet een groot volksfeest worden", zegt de Jabbeekse sportschepen Geert Depree. "Het is fantastisch om Liesbet zo gelukkig te zien en om te zien hoeveel vrijwilligers uit de sportraad en Jabbeekse vereningen willen meewerken om er een feest van te maken."

(IN)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!