Ledegemse pastoor Johan Loones wordt nu ook pastoor- moderator Rumbeke

Pastoor Loones breidt uit in Ledegem. © JAN STRAGIER
Redactie KW

Vandaag, donderdag, vertrouwde bisschop Jozef De Kesel aan pastoor en moderator Johan Loones van Ledegem een nieuwe opdracht toe.

“Naast mijn opdracht van moderator bij de parochiale eenheid Damiaan Ledegem, werd ik ook ‘tevens’ benoemd tot pastoor en moderator van de Federatie Rumbeke.” Dit is het samenwerkingsverband tussen de parochies Rumbeke, Zilverberg, Beitem en Oekene, die samen op weg zijn naar een Pastorale Eenheid.

“Samen met pastoor Guido Van Vlaenderen, diaken Antoon Vanhuyse en de federale stuurgroep willen we er samen verder bouwen aan een gemeenschap van Christenen ‘met’ toekomst.”

Johan blijft daarbij pastoor in de Pastorale eenheid H. Damiaan Ledegem, en blijft in Ledegem wonen. Samen met zijn team gaan hij in Ledegem verder op de ingeslagen weg. Hij dankt ook alvast iedereen om de toewijding waarmee ze samen bouwen.

“Deze nieuwe uitdaging gaat in op 1 december. Met gelovig vertrouwen wil ik deze van harte aannemen. Dat zal evenwel inhouden dat in beide gemeenschappen waar ik zorg mag dragen er wijzigingen of veranderingen gaan zijn. Maar de nodige keuzes gaan we in onderling overleg met het team en de stuurgroep samen nemen en voldoende communiceren. ik zou zeggen: Op hoop van zegen.” (LDE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier