Ledegem in de bres voor Music for life

Redactie KW

Ieder jaar opnieuw loopt de actie Music for Life via Studio Brussel waarbij het goede doel wordt gesteund.

In Ledegem is er ten voordele van de vzw Intro, die werkt rond toegankelijkheid voor personen met een beperking, op zondag 21 december in de Samenkomst een avondje improvisatietheater met MaTTab. MaTTab wordt gevormd door Wout Van Ginhoven en Maarten Fiems. Beide enthousiastelingen zullen in de warmste week van Studio Brussel een heuse marathon spelen. Elke dag van Music For Life spelen ze een avondvullende voorstelling voor een goed doel. Dit doen ze helemaal gratis zodat de opbrengst van de avond integraal naar het goede doel kan gaan.

In Ledegem is dat de vzw intro. Maarten en Wout kennen trouwens Intro ook goed omdat ze een van de eerste blindencommentatoren waren voor de voetbalwedstrijden van onze nationale competitie. Op de avond zelf worden vanzelfsprekend alle Ledegemnaars uitgenodigd, maar ook buiten onze gemeente zal er veel publiciteit worden gemaakt.

Ledegemse vrijwilligers

Uiteraard vinden ze het belangrijk dat de voorstelling ook perfect toegankelijk is voor iedereen met een beperking. Een toegangsprijs zal er niet gevraagd worden omdat ze echt geen enkele drempel willen creëren. Mensen die willen kunnen vrijwillig een bijdrage leveren. Ook het nuttigen van een drankje moet wat geld in kas brengen. Daarnaast worden er misschien nog wel een aantal creatieve ideeën opgezet om wat duiten in het zakje te krijgen.

In dit alles krijgen ze de gewaardeerde logistieke ondersteuning van de gemeente Ledegem. “De organisatie zal gedragen worden door Ledegemse vrijwilligers”, aldus Nick Soen. “Ikzelf ben de centrale contactpersoon. Ledegemse verenigingen zullen ook worden aangesproken en uitgenodigd. Speciale publiciteit zal worden gemaakt naar de Ledegemse jeugdverenigingen toe”.

Ledegem beschikt trouwens ook over een aantal vrijwilligers die zich voor Intro inzetten: naast Nick, zijn vrouw Katrien en zoon Jasper, zijn er nog Christophe Quaghebeur, Filip Werbrouck, Berndt Deprez en Stefaan Dedecker. Danny Demeersseman uit St.-Eloois-Winkel, verantwoordelijke van het dagcentrum De Pelgrim in Wulvergem, kent Intro vzw ook goed van op Dranouter Bad in De Panne.

Bart Parmentier tenslotte, directeur van Intro Vzw, is getrouwd met de Ledegemse Lien Thuyllie. Beiden wonen nu wel in Dadizele. Intro heeft dus wel degelijk een link met Ledegem.

(LDE – foto JS)