Lauwenaar wil graag via Skype met Filipijnse verloofde trouwen

Redactie KW

“Zou een huwelijk via het internet geen primeur zijn ?” Lauwenaar Danny Duyck (56) richtte zich op Facebook rechtstreeks tot burgemeester Martine Fournier.

Drie jaar geleden leerde Danny op vakantie op de Filipijnen Melody Perocho (29) kennen. Hij wilde de bus naar Manilla nemen en aan die halte stond ook Melody op de bus te wachten. “Van zodra ik haar zag, wist ik dat ze voor mij de ware was. We hebben de hele busreis, die zo’n drie uur duurde, zitten babbelen. ‘s Anderendaags heb ik haar teruggezien. Het klikte meteen.” Danny reisde een paar keer naar de Filipijnen, leerde Melody beter kennen en het koppel besloot in het huwelijksbootje te stappen. Danny vroeg alle documenten op, liet alles in het Engels vertalen en reisde in februari naar de Filipijnen. Danny wilde een paar weken later als getrouwd man terugkeren. Dat kon echter niet door de Filipijnse wet.

Skype

Het koppel verwacht in november zijn eerste kindje. “Als alles vlot verloopt zou Melody in september naar België kunnen komen. Ik zou heel graag hebben dat ons kindje hier geboren wordt.” De mail die Danny naar de burgemeester stuurde was er een uit pure wanhoop. “Alles kan tegenwoordig via het internet gebeuren. Waarom zouden we dan niet kunnen trouwen via Skype? Melody gaat in de Filipijnen naar de Belgische ambassade en ik hier naar het stadhuis.”

Martine Fournier heeft Danny’s vraag echter negatief moeten beantwoorden. “In België moeten beide partners samen voor de burgemeester of zijn vertegenwoordiger verschijnen om te kunnen trouwen”, zegt ze.

(CR – GF)

Lees ook hierover in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode De Leie

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier