Laure uit Heule mag Rode Duivels in Brazilië aanmoedigen

Redactie KW

Laure Tyteca mag samen met papa Stijn naar Brazilië om de Rode Duivels ter plekke aan te moedigen tijdens de laatste match van de voorrondes.

Laure Tyteca is de dochter van Stijn en Tine Vanheste en woont samen met zus Hanne (6) en broer Felix (3) in de Stijn Streuvelslaan in Heule. Het wordt een unieke ervaring voor Laure die voor de eerste keer het vliegtuig neemt en live een voetbalwedstrijd zal meemaken. en dit allemaal dankzij een fanfoto die werd ingestuurd voor de wedstrijd #iedereenmee. Inschrijven gebeurde aan de hand van een fanfoto. “Ik had mijn Rode Duivelstenue aangetrokken en de Belgische vlag op mijn kaken geschilderd en papa had ook een rode polo aan”, glundert Laure. Daarna volgde nog een opdrachtenweek vorige week en per dag werden tien finalisten bekendgemaakt. Op maandag was de opdracht om een aanmoedigingsslogan te tekenen voor onze favoriete Rode Duivel. Ik koos voor Kevin De Bruyne. Er bestaan wellicht betere voetballers, maar voor mij is hij de beste”, weet Laure zeker

Decibels

“Dezelfde avond kreeg ik al telefoon dat ik bij de 50 finalisten was en dus op zondag naar Tubeke mocht gaan voor het finalespel.” Een van de laatste proeven daar was het luidst supporteren. We hadden blijkbaar het meest decibels geproduceerd”, lacht papa Stijn. En zo mogen Laure en Stijn van 24 juni tot en met 29 juni naar Brazilië. “Het zal spannend worden, want eigenlijk heb ik nog nooit in een vliegtuig gezeten. Ik ben er toch niet helemaal gerust in”, zegt Laure.

Zelf voetballen

Laure is een groot voetballiefhebber en speelt regelmatig met de buren en op de speelplaats zelf voetbal. “Eigenlijk zou ik graag lid worden van een voetbalclub en in competitieverband spelen, maar dat zal voor volgend jaar zijn.” Een live-voetbalmatch heeft ze nog niet gezien, maar daar komt zaterdag verandering in. “De winnaars mogen immers de oefenmatch België-Tunesië meevolgen en daar krijgen we ook een officieel shirt van de Rode Duivels met onze eigen naam op”, vertelt Laure nog. (Annelies Lambert)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier