Lannoo nuanceert ophef rond negatief imago van onze kust

© Foto JC
Redactie KW

Bij Lannoo reageert men verbaasd op de heftige reactie van Westtoer en de kust op de nieuwe gids ‘600 plekken in Vlaanderen die je echt gezien moet hebben’.

“We willen de kust zeker niet in een slecht daglicht stellen”, benadrukt directeur-uitgever Maarten van Steenbergen. “Bovendien werden de teksten vooraf aan de provincie bezorgd.”

“De bewuste passage met als titel ‘Succesformule van zee en strand’ brengt op een ietwat ironische manier de contra’s en pro’s van onze Belgische kust, maar het is zeker niet de bedoeling om de kust af te breken, wel integendeel. Wie het volledige artikeltje leest, kan vaststellen dat de auteur juist een zeer genuanceerd verhaal brengt en positief eindigt. Na dit inleidend stukje worden trouwens nog tientallen andere bezienswaardigheden aan de kust positief besproken”, benadrukt Maarten van Steenbergen.

“Alles aan de provincie voorgelegd”

De gids ‘600 plekken die je echt gezien moet hebben – Vlaanderen’ is trouwens een spin-off van de succesvolle gids ‘1000 plekken die je echt gezien moet hebben – België’, die al meer dan 5 jaar bestaat en zeer succesvol is. “Op die gids hebben we geen enkele negatieve reactie gekregen. Toen we van een communicatiebureau de vraag kregen of ze voor de vzw Logeren in Vlaanderen een spin-off mochten maken met de nadruk op Vlaamse plekjes, zagen we daar ook geen graten in”, legt de directeur-uitgever uit.

En vanuit de bekommernis om in alle openheid met alle betrokken te communiceren, werden de teksten allemaal aan de provincie voorgelegd. “Zo kon de provincie waar nodig de praktische gegevens nog eens extra laten nakijken, maar over de inhoud van de teksten zelf werden geen opmerkingen gemaakt.”

“Auteur heeft al 30 jaar ervaring”

“We betreuren de heisa die is ontstaan, want wij willen juist zo correct en objectief mogelijk schrijven. De auteur van het bewuste stuk heeft trouwens al meer dan 30 jaar ervaring met toerisme in binnen- en buitenland en zet in het boek echt de vele troeven van de kust in de kijker”, besluit Maarten van Steenbergen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier