Langemarkenaar geeft doodzieke dakloze onderdak in appartement

24/10/15 om 16:57 - Bijgewerkt om 16:57

Kurt Samyn (42) of 'Tuur de visboer' staat in Langemark bekend als een echte volksfiguur met een hart voor wie het moeilijk heeft. Toen hij het verhaal las van de terminaal zieke Marc Rosmeulen, die dakloos zou worden na een opname in het ziekenhuis, twijfelde hij dan ook niet. "Marc is welkom in ons appartement in de Statiestraat." Een aanbod waar de alleenstaande man graag op ingaat.

"Het meemaken van de laatste levensdagen van mijn zwaar zieke moeder maakte van mij een totaal ander mens. Pijn en afzien door ziekte met het afscheid van deze wereld voor ogen is een onbeschrijfelijk zwaar leed voor de persoon zelf, maar ook voor zijn omgeving", vertelt Kurt Samyn, eigenaar van vishandel De Zeespiegel in de Statiestraat in Langemark. "Terwijl ik in de vismijn op mijn aangekochte verse vis wachtte, las ik intussen de digitale krant. Daar zag ik het schrijnende verhaal van een terminaal dakloze man die euthanasie had aangevraagd. De 55-jarige Marc Rosmeulen die in een ziekenhuis in Bonheiden verblijft,...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!