Langemark-Poelkapelle verkoopt bouwgrond Klerkenstraat niet voor een appel en een ei

Redactie KW

Burgemeester Alain Wyffels (CD&V) zat er tijdens de gemeenteraad verveeld bij toen N-VA haar agendapunt aansneed rond de verkoop van bouwgrond in de Klerkenstraat.


Het schepencollege besloot een stuk bouwgrond van 427m² in de Klerkenstraat Langemark, recht tegenover de in- en uitrit van de oude sporthal te verkopen. Het perceel is onnodig nu een meerderheid in de gemeenteraad beslist heeft om aaneensluitend aan het Kasteel een administratief gebouw op trekken, het sociaal huis.

Het comité van aankoop had de grond getaxeerd op een kleine 68.000 euro, terwijl in het meerjarenplan een cijfer gebudgetteerd stond van 120.000 euro. Door een administratieve uitschuiver werd die laagste prijs in alle publicaties meegegeven. De burgemeester was daar ontstemd over. “Voor die prijs verkoop ik niet”, liet hij noteren.

In een poging om de schade te beperken, is in de gemeenteraad overeengekomen om een prijs in te stellen van minimum 106.750 euro. Bovendien werd de insteldatum verlengd tot 25 oktober.

In 2002 werd de grond aangekocht voor een prijs van 83.885 euro. Dominique Cool (N-VA) rekende voor indien de gemeente toen het geld belegd had aan de 10-jarige rente van 6% de gemeente nu 168.000 euro zou opstrijken. Burgemeester Alain Wyffels: “Ik sta nog altijd achter die aankoop. We hielden onze handen vrij voor de centralisatie van de administratie”

(pco)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier