‘Lange vingers’ uit Zonnebeke krijgt erkenning als streekproduct

Slager Hans haalde het voor Westhoekhoeveboter en de Zonnetaart. © ZB
Redactie KW

Begin mei ging het gemeentebestuur van Zonnebeke op zoek naar een typisch eigen streekproduct.

Er werd een wedstrijd uitgeschreven door de diensten toerisme en lokale economie. Om te kunnen deelnemen, moest het product een duidelijke link hebben met de gemeente. Verkoopbaar, houdbaar en vrij van merk- en naamregistratie. Zeven deelnemers werden geselecteerd. Meer van 14 mensen stemden via de gemeentelijke website, wat goed was voor 50 procent van de punten. De resterende punten werden toegekend door een zeskoppige jury.

Gedroogde worsten

Winnaar werd ‘De Lange vingers’ van kwaliteitsslager Hans Bouten uit de Ieperstraat. De lange vingers zijn gedroogde worsten van kwaliteitsvol varkensvlees (Duroc D’Olives), 48 uur gedroogd en daarna licht gerookt boven een zaagsel van beuk en eik met een toevoeging van provençaalse kruiden, uiterst lekker bij een pint bier. Slager Hans haalde het voor Westhoekhoeveboter en de Zonnetaart. Als prijs kreeg hij een oorkonde en eeuwige roem.

(NVZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier