Landloper laat verstek gaan voor zijn proces na belagen en bestelen van eigen familie

27/09/16 om 19:09 - Bijgewerkt om 19:06

Een 51-jarige landloper kent op 25 oktober zijn straf voor het belagen en bestelen van de zaakvoerders van Biscuit Dupon in Ichtegem. Opvallend: beklaagde B.D. (51) is de neef van zijn 'slachtoffers' en liep als kind zélf jarenlang rond in de koekjesfabriek als zoon van de CEO.

Landloper laat verstek gaan voor zijn proces na belagen en bestelen van eigen familie

Na veertig jaar in het buitenland kwam hij in 2014 terug naar de streek. Sindsdien verbleef hij in een armtierige container op een boogscheut van de fabriek. In zijn hoofd was de fabriek nog steeds eigendom van zijn vader. Hij raakte gefrustreerd door de luxe rond het bedrijf en daarbij sloegen zijn stoppen door. "Die man deed er alles aan om mijn cliënten te laten voelen dat hij in de buurt was", zegt de advocaat van de slachtoffers. "Hij verbleef op amper enkele honderden meters van de fabriek in een container en maakte ze het leven lastig."

Het lijstje met inbreuken is op het eerste zicht ellendig lang. Het stelen van een fiets, de autosleutels wegnemen, badhanddoeken meenemen, een tuinstoel weggooien, de hond loslaten... Op alle mogelijke manieren probeerde B. duidelijk te maken dat hij aanwezig was. Daarnaast probeerde hij ook talloze keren de terreinen van de fabriek te betreden om spullen te stelen.

Verstek

De advocaat van de slachtoffers vroeg tijdens de vorige zitting een straatverbod van 500 meter rond de koekjesfabriek in de Industriestraat in Ichtegem. Dinsdag stond de zaak gepland voor verderzetting. De beklaagde verdween sinds de laatste zitting echter van de aardbol en werkte zo ook niet mee aan de vooropgestelde maatschappelijke enquête. Bijgevolg zal B.D. bij verstek veroordeeld worden. Sinds de vorige zitting viel hij zijn 'slachtoffers' niet meer lastig. De rechter doet uitspraak op 25 oktober.

(MM - Foto MM)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!