Landloper krijgt voorwaardelijke celstraf voor belagen van eigen familie in Ichtegem

Redactie KW

Een 51-jarige landloper is veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van één jaar voor het belagen en bestelen van de zaakvoerders van Biscuit Dupon in Ichtegem. Opvallend: beklaagde B.D. (51) is de neef van zijn ‘slachtoffers’ en liep als kind zélf jarenlang rond in de koekjesfabriek als zoon van de CEO.

Na veertig jaar in het buitenland kwam hij in 2014 terug naar de streek. Sindsdien verbleef hij in een armtierige container op een boogscheut van de fabriek. In zijn hoofd was de fabriek nog steeds eigendom van zijn vader. Hij raakte gefrustreerd door de luxe rond het bedrijf en daarbij sloegen zijn stoppen door. “Die man deed er alles aan om mijn cliënten te laten voelen dat hij in de buurt was”, zegt de advocaat van de slachtoffers. “Hij verbleef op amper enkele honderden meters van de fabriek in een container en maakte ze het leven lastig.”

Het lijstje met inbreuken is op het eerste zicht ellendig lang. Het stelen van een fiets, de autosleutels wegnemen, badhanddoeken meenemen, een tuinstoel weggooien, de hond loslaten… Op alle mogelijke manieren probeerde B. duidelijk te maken dat hij aanwezig was. Daarnaast probeerde hij ook talloze keren de terreinen van de fabriek te betreden om spullen te stelen.

Verstek

De beklaagde verdween sinds de laatste zitting echter van de aardbol en werkte zo ook niet mee aan de vooropgestelde maatschappelijke enquête. Bijgevolg werd B.D. bij verstek veroordeeld, ook al kwam hij woensdagochtend plots toch opdagen in de rechtbank. Sinds de vorige zitting viel hij zijn ‘slachtoffers’ niet meer lastig. Naast de voorwaardelijke celstraf legde de rechtbank hem ook een geldboete op van 156 euro. Aan de NV Biscuit Dupon moet hij 1 euro schadevergoeding betalen. De burgerlijke partijen krijgen elk 250 euro schadevergoeding.

(MM – Foto MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier