Landelijke Gilden bombardeert Bekegem tot één van de vijf Dorpen in de Kijker

© Google Maps
Redactie KW

Met dit initiatief moedigt de plattelandsvereniging de lokale dorpsbewoners aan om de eigenheid van hun dorp te bewaren of te herontdekken en hun dorpsleven aan de buitenwereld te tonen.

In vijf Landelijke Gilden ziet het programma er dit jaar wat anders uit. Zij dragen voor hun provincie de titel ‘Dorp in de kijker 2015’. Het is een actie die Landelijke Gilden dit jaar voor de vijftiende keer organiseert. Elk ‘Dorp in de kijker’ werkt een eigen en divers aanbod van activiteiten uit. De Landelijke Gilde betrekt hierbij de andere lokale verenigingen, de gemeente en alle dorpsbewoners.

“Voor de lokale gemeenschap biedt het initiatief een unieke ervaring op het vlak van netwerking”, aldus woordvoerder Anne-Marie Vangeenberghe van Landelijke Gilden nationaal. “Inhoudelijk versterkt het de dorpsidentiteit en dragen de organisatoren het dorp en zijn cultuur regionaal uit. Door de dynamiek van het project en de samenwerking met andere verenigingen, de gemeente en de inwoners, laat het initiatief heel dikwijls zichtbare en tastbare sporen achter in het dorp. Sporen die veelal leiden tot nieuwe samenwerkingsverbanden en die de sociale samenhang in het dorp verbeteren.”

In Bekegem is de eerstkomende activiteit in het kader van Dorp in de Kijker voorzien op 22 maart. Om 18 uur kan je dan in de kerk van Bekegem naar het Sint-Laurentiusconcert door het barokensemble Il Gardellino. Het ensemble brengt een programma rond Mozart en de glasharmonica.

(FJA)