Landelijke Gilde en KVLV verwennen bewoners Kerckstede in Oostnieuwkerke

Volgende personen op de foto van links naar rechts: Jacques Raes (bestuurslid Landelijke Gilde) - Roos Demeulenaere (bestuurslid KVLV) - Marc D'hoop (bestuurslid landelijke gilde) - Greta Cneudt (voorzitster KVLV) - Johan Degrave (bestuurslid landelijke gilde) - Bart Pynnebrouck (voorzitter landelijke gilde). © Foto JC
Redactie KW

Op dinsdag 8 september organiseerden Landelijke Gilde en KVLV Oostnieuwkerke opnieuw een rondrit met paard en kar voor de bewoners van Kerckstede. Ieder jaar kijken zij reikhalzend uit naar dit evenement.

Al 35 jaar genieten de bewoners van Kerckstede, een voorziening voor mensen met een mentale beperking, van een rondrit met paard en kar doorheen Oostnieuwkerke.

Ijsje en pannenkoeken

“De bewoners kijken ieder jaar uit naar deze hoogdag”, vertelt Marc D’Hoop, pastoraal medewerker van de Landelijke Gilde. Dinsdag werden de bewoners omstreeks 14 uur opgehaald aan de voorziening. De rondrit liep langs landelijke wegen in de nabije omgeving. Onderweg zijn er twee haltes voorzien. De eerste halte dit jaar was bij de familie Raes-Demeulenaere in de Meiboomstraat. De bewoners konden er smullen van een ijsje. Bij de familieVergauwe-Dekemele langs de Provinciebaan konden ze smullen van pannenkoeken met koffie. Nadien werden de bewoners veilig teruggebracht naar Kerckstede.

Het evenement ‘Paard en kar’ ontstond 35 jaar toen de familie Degraeve voor het eerst enkele bewoners van Kerckstede te paard rondvoerde in het centrum van Oostnieuwkerke. Door de groei van het aantal bewoners werd overgeschakeld naar blokwagens die door boerenpaarden getrokken werden. Een tiental jaar geleden verbouwde de Landelijke Gilde de blokwagens tot huifkarren.

Veel edities

Momenteel heeft de vereniging vijf huifkarren en tractoren ter beschikking. “Hopelijk kunnen we de komende jaren dit prachtig evenement verderzetten en nog veel edities verzorgen”, aldus Marc D’Hoop.

(BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier