Landelijke Gilde en KVLV trekken opnieuw op smoefeltocht

De Landelijke Gilde stelde het zomerprogramma voor. Hoogtepunt wordt opnieuw de smoefeltocht op zondag 9 augustus. © Joke Couvreur
Redactie KW

De Landelijke Gilde stelde het zomerprogramma voor. Absolute trekpleister is de smoefeltocht die de vereniging op zondag 9 augustus in samenwerking met KVLV organiseert.

“Onze smoefeltocht is een fietstocht in eigen streek waarbij op diverse plaatsen gestopt wordt om een hapje te eten en/of iets te drinken”, legt woordvoerder Koen Pattijn uit. “De tocht is ongeveer 24 kilometer lang en is voor zowel jong als oud makkelijk haalbaar. Het is een ideale manier om even stil te staan bij de schoonheid van de eigen streek.”

Prijzen te winnen

“Onze smoefeltocht is in de loop der jaren ondertussen een begrip geworden in en zelfs ver buiten Staden. Er kan tussen 11 en 12.30 uur vrij gestart worden in zaal Blommenhof aan het Guido Gezelleplein. Daar kan een aperitiefje genuttigd worden en kan informatie ingewonnen worden over de rit en over de fotozoektocht voor volwassenen en de wedstrijd voor kinderen die aan de tocht gekoppeld zijn. Wie aan de zoektocht of de kinderwedstrijd deelneemt, maakt kans op mooie prijzen.”

“Volwassenen fietsen mee voor 20 euro. Voor die prijs krijgen zij een uitgebreid aperitief met hapjes, soep, een uitgebreide barbecue met diverse vleessoorten en frietjes, een ijsje en streekeigen taart met koffie. Kinderen jonger dan 12 jaar fietsen mee voor de prijs van 12 euro. Zij krijgen een niet-alcoholische starter, soep, barbecue van twee soorten vlees met frietjes, een ijsje en een snoepzakje met frisdrank. Zij worden op de laatste smoefelplaats overigens getrakteerd op een verrassing die hen uren zoet zal houden.”

Kaarten moeten vooraf gereserveerd of aangekocht worden bij een van de bestuursleden van de Landelijke Gilde of de KVLV, in de KBC-bank aan het Guido Gezelleplein 19 (051 70 85 10) of in KBC-verzekeringskantoor Verhoest in de Bruggestraat 1 (051 70 07 26). Reserveren kan ook via de website www.smoefeltocht.be of per mail via info@landelijkegildestaden.be (met opgeven van naam en aantal kaarten). Wie online inschrijft maakt overigens kans om een van de zes gratis kaarten te winnen die de organisatoren wegschenken. Kaartenverkoop en reservaties worden op 5 augustus definitief stopgezet.

Voetbalmatch

De Landelijke Gilde organiseert deze zomer ook opnieuw zijn traditionele voetbalmatch tussen de Landelijke Gilde Staden en KLJ Staden. Die vindt op zondag 23 augustus plaats op het terrein van SK Westrozebeke.

Op zondag 20 september neemt de Landelijke Gilde deel aan de Dag van de Landbouw. Als afsluiter van de zomerprogrammatie heeft de Landelijke Gilde op vrijdag 25 september een avondje bowlen gepland.

De vereniging sluit het jaar op zaterdag 5 december af met het Sint-Elooisfeest. Om 18 uur is er een mis voor leden en overleden leden, daarna volgt een feestmaal in de Gouden Hoorn.

(BCH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier