Laatste voetbalwedstrijd op het veld van de Belgiek

Pioniers en bezielers van Real Knok en het liefhebbersvoetbal tijdens de laatste wedstrijd op het veld van de Belgiek: Gino Huys, Mike Vervaecke, Frans Vervaecke, Raf Lippens, Willy Vanhonnacker en Cecile Lammertijn. © MV
Redactie KW

Zondagvoormiddag werd voor de laatste keer gevoetbald op het veld van de Belgiek. Real Knok vierde er met die wedstrijd zijn 45-jarig bestaan.

Zo’n dertig jaar was het veld op de hoek van de Breestraat en Kleine Klijtstraat het veld van Sparta Belgiek. Diverse andere ploegen kwamen er ook hun thuiswedstrijden spelen. Zo ook Real Knok dat 45 jaar geleden in de KWB ontstond. Penningmeester van Real Knok Mike Vervaecke: “Wij spelen al 45 jaar en zijn nog nooit kampioen geworden. Maar ja, AA Gent deed er 115 jaar over…”

Op het voetbalveld komen binnenkort woningen. De kantine bij het veld is iets speciaals. In de kelder van een leegstaande woning werden vele jaren pintjes getapt. De voetbalploeg vindt een plaats op het gemeentelijke veld van Sint-Lodewijk en daar spelen vanaf volgend seizoen ook de Gavervrienden en Sparta Belgiek.

(MV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier