Laatste schoolzwembeurt in Dadizeels zwembad

© JAN STRAGIER
Redactie KW

Met een zweminstuif namen de leerlingen van de lagere school van Dadizele vandaag afscheid van hun zwembad. Het bad blijft wel nog tot eind november open voor het publiek zwemmen.

Het Daisels instructiezwembad, naast de campus Ledegemstraat van de Vrije Basisschool, was jarenlang de exclusieve locatie om de kinderen van het lager onderwijs per klas een wekelijkse zwembeurt te geven. En dat was een luxe die weinig scholen kennen.

Na de renovatie van het Moorsleeds zwembad zullen de kinderen van na de herfstvakantie in beurtrol naar Moorslede moeten bussen om hun zwembeurt te krijgen.

Afscheid van Marina

Dat afscheid aan de eigen locatie werd op de laatste schooldag voor de novembervakantie dik onderstreept met een zweminstuif voor alle leerjaren. Meteen werd ook afscheid genomen van Marina Schoutteten die sedert 2002 het cafetaria openhield en al sedert enkele jaren eerder instond voor het onderhoud van het Daisels zwembad. Op 1 januari gaat zij met pensioen. De leerkrachten boden haar deze morgen een ontbijt aan en alle leerjaren hadden tekeningen of een andere attentie als afscheid aan Marina bij.

“Nog tot 28 november blijft het Daisels zwembad open voor het publiek zwemmen. Ik kijk toch enigszins op tegen dat afscheid”, weet de 62-jarige Marina. “Want het betekent meteen dat ik een groot deel sociaal contact verlies. Ook met de kinderen die de woensdagnamiddag kwamen zwemmen had ik een goed contact.”

Gespreid over heel de vrijdag, kwamen alle kinderen van de Vrije Baisschool ‘t Brugske vandaag een uurtje vrij zwemmen. Wat betekent dat zich zich even vrij konden uitleven als afscheid aan hun instructiezwembad.

Het Dadizeelse zwembad blijft nog open tot zaterdag 28 november. Dan kan iedereen profiteren van een gratis afscheidszwembeurt. Wat er nadien met het zwembad gebeurt blijft alsnog een open vraag. (RBD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier