Laatste portie friet op de Markt van De Panne

De laatste avond van frituur Plaza: lange wachtrijen voor het laatste bakje friet. © MVO
Redactie KW

Met spijt in het hart en genietend van hun laatste portie frietjes namen trouwe klanten zaterdagavond afscheid van frituur Plaza op de Markt in De Panne. Met het oog op de geplande werken aan het marktplein moet de frituur verdwijnen. Alle pogingen om tot een overeenkomst te komen met het gemeentebestuur zijn helaas op niets uitgedraaid.

De Panne krijgt een nieuw marktplein en daar is geen plaats meer voor de frituur van Jurgen Gevers. Gesprekken met het gemeentebestuur, wederzijdse voorstellen voor alternatieve oplossingen… het heeft niet mogen baten. De zaakvoerder verzamelde een petitielijst met 3000 handtekeningen, deed een recordpoging frieten bakken, maar zaterdag om middernacht ging het rolluik voor de laatste keer definitief naar beneden.

“Eigenlijk loopt mijn concessie nog tot eind 2018 en ik ga dus de nodige stappen ondernemen tegen de beslissing dat ik mijn zaak vandaag moet sluiten”, zegt Jurgen. Burgemeester Ann Vanheste laat weten dat de friturist niet wil ingaan op alternatieve oplossingen zoals een mobiel frietkraam. Vanaf 1 oktober moeten Pannenaren en toeristen dus uitkijken naar een andere frietenbakker voor hun favoriete portie frietjes.

(MVO – foto MVO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier