Laatste Izegemse herfstmuziekfestival was absolute topper

© Frank Meurisse
Redactie KW

Het werd een topeditie, met het kruim van de militaire en brandweerkorpsen uit binnen- en buitenland. En met op zondag een unicum in de geschiedenis van de blaasmuziek: een gezamenlijk optreden van de vier Izegemse muziekkorpsen.

Op zondag was er voor één keer geen stapmarsenwedstrijd, maar zorgden de winnaars van de vier jongste edities (Stadsfanfaren Izegem, De Zwaan Lichtervelde, het Gildemuziek Roeselare en de Winkelse Muziekvereniging) met vice-laureaat De Leiezonen uit Desselgem en de fanfare uit het Waalse Huisignies voor een muzikale stapmarsen- en showparade. Het Roeselaarse Gildemuziek bewees nog maar eens dat het zowel muzikaal als qua show bij de beste muzikale en showkorpsen van ons land en zelfs verre daarbuiten behoort.

Emotioneel afscheid

Die laatste editie van het herfstmuziekfestival in die vorm was voor de vele oudere leden van het vroegere stedelijk feestcomité, nu de denktank HMF, een emotioneel afscheid na vijftig jaar onverdroten vrijwillige inzet. Enkele leden van de denktank wilden dat ook aan iedereen duidelijk maken op het eind van het festival en plaatsten een drietrapspodium midden de markt met daarop: RIP HMF! Een ongepaste of een ludieke grap? We laten het aan jouw oordeel over.

In de toekomst wordt het festival geïntegreerd in Izegem Zomert. In welke vorm dat zal zijn, weet nog niemand of willen zij die het al weten nog niet kwijt. Laten we dus even wachten tot na de eerste nieuwe editie van het HMF vooraleer een oordeel te vellen over het festival nieuwe stijl! (IB)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Izegem.

8870

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier