“Laat je niet bijten tijdens onze Komedia-halloweentocht”

Komedia in de Budastraat focust zich op verkleedkledij en feestartikelen. © JVGK
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Op 31 oktober organiseert Komedia in samenwerking met het Wijkcentrum Overleie, voor de vijfde keer een halloweentocht in Kortrijk. Dit jaar is het thema: bruiloft van een vampierenkoppeltje.

Moeder Katrien De Brabander en dochter Geraldine Delporte runnen samen Komedia, een winkel met verkleedkledij en feestartikelen in de Budastraat. “Het is iets wat mij altijd al heeft geboeid: carnaval, verkleden, feestkledij en feestelijke accessoires. Zelf maak ik al heel lang feestkledij”, vertelt Katrien. Dochter Geraldine genoot een opleiding voor leerkracht, maar helpt in de winkel. “Ik sta in voor de grime en toebehoren”, zegt ze.

De dames kopen kledij aan maar maken ook een deel van hun assortiment zelf. “Dat gaat van verkleed- en theaterkledij op maat, tot verkoop en verhuur. We hebben ook ballonnen, slingers, lampionnen, maskers, hoeden, pruiken, grimeerverf, toeters en vlaggetjes”, zeggen ze in koor.

Verhaaltjes

Beiden organiseren ook activiteiten zoals een jaarlijkse themawandeling in de periode rond Halloween. Die wandeling organiseren ze samen met een 75-tal vrijwilligers van Wijkcentrum Overleie en Komedia. Met de organisatie zijn ze enkele maanden zoet. “We gaan op prospectie voor de locaties, staan in voor accessoires, materiaal, aankleden van die locaties, catering, decoratie en installeren”, zegt Shirley Cortevile van Wijkcentrum Overleie.

“Op de locaties zijn er ook kleine theatervoorstellingen en verhaaltjes te zien en te horen”, pikt Annelies De Meulemeester in. “We zorgen voor de acteurs die de verhaaltjes van Geraldine en Katrien uitbeelden en maken hun kledij zelf”, aldus Sharon Claeys. “Alle materiaal komt voor 90 procent uit het Wijkcentrum en 10 procent van bij Komedia.” Tijdens de tocht is er livemuziek van Jarne & Band van buurman Jarne Debue van Deja-vu Guitarshop. “Verder willen we niks meer verklappen, want we willen de deelnemers verrassen”, lachen de dames.

Trappen

Het thema dit jaar is een vampierenbruiloft. “Het gaat om de jonge doctores Van Pier en de heldhaftige Roy Orkinson. De bezoekers ontmoeten de ouders, familie, vrienden en kennissen. Iedereen mag mee aanschuiven aan tafel en meevieren. Deelnemers moeten er tijdens de wandeling wel op letten dat ze niet gebeten worden langs het wandelparcours”, verklapt Katrien nog. “De afstanden zijn beperkt en de tocht is opnieuw hoofdzakelijk binnen. Er zijn een heleboel trappen in het parcours opgenomen. De wandelomloop is dus niet geschikt voor rolstoelen en kinderwagens”, pikt Geraldine in.

Na afloop krijgt elke deelnemer een kom verse soep en een broodje. Aan het einde van de tocht kan je genieten van een kommetje soep en een broodje. Er is ook de mogelijkheid om andere drankjes en chips aan te kopen. “Je verkleden is leuk, maar zeker niet verplicht. Rugzakken zijn niet toegelaten.”

Bij het inschrijven kan je een uur kiezen waarop je wenst te starten. De eerste start is om 18 uur in het Wijkcentrum aan de Overleistraat 43, telkens in groepjes van ongeveer 20 personen. Inschrijven kost 5 euro voor -16-jarigen en 7 euro voor volwassenen en kan op www.komedia.be/halloweentocht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier