Laat een tattoo zetten in Mutcha

Broos Vyncke en Siegfried Vercruysse van Mutcha en Ines Gevaert van The Liner. (Foto SB) © (Foto SB)
Redactie KW

Tijdens het Batjesweekend slaan restaurant Mutcha in de Sint-Alfonsusstraat en tattooshop The Liner de handen in elkaar. Je kan er de tatoeëerders live aan het werk zien of er zelf eentje laten zetten met een cocktail in de hand.

“Er gebeurt tijdens de Batjes weinig in onze straat”, legt Broos Vyncke van restaurant Mutcha uit. Die batjes gingen al die jaren wat aan ons voorbij. Het idee om hier iets te organiseren groeide op de tattootafel bij The Liner. Men was er bezig aan mijn collectie uitgestorven vogels die ik op mijn arm laat tatoeëren. Waarom zouden we tijdens de Batjes niet eens iets samen doen?”

Op zaterdag en zondag verhuist tattooshop The Liner eventjes van de Ardooisesteenweg naar de Sint-Alfonsusstraat. “Dagmar Verfaillie en Gijs Vanvyaene en ikzelf komen tatoeëren in het restaurant en dat zal een aparte ervaring zijn”, lacht Ines Gevaert van The Liner.

THE LINER

“Het is voor ons een ideale gelegenheid om eens buiten onze zaak te treden en wat bekendheid te werven. We zijn nogal een gesloten shop want mensen komen bij ons enkel op afspraak. In Mutcha zal iedere bezoeker kunnen kennismaken met ons werk. We gaan live tatoeëren. A la minuut beslissen over een tattoo ligt natuurlijk moeilijk daarom gaan we vooral mensen bedienen die een afspraak maakten. Maar tegen wie op het moment zelf een beslissing neemt, zeggen we ook geen neen. Ze kunnen best de komende dagen onze Facebook- en instagrampagina bezoeken voor meer info.”

“Ook wij van Mutcha gaan twee dagen lang eens iets anders doen”, gaat Broos Vyncke verder. Siegfried zal in de keuken dit keer tapas en typische streetfoodgerechten klaarmaken die de bezoekers hier kunnen nuttigen of kunnen meenemen. We houden de prijzen democratisch. De speciale hapjes gaan aan Batjesprijs de deur uit tussen vijf en acht euro. Daarnaast zijn er speciale cocktails en is er onze ginbar.”

TABLEWARE

“In Mutcha is er altijd kunst te zien. Tijdens de Batjes is er werk te zien van houtkunstenaar Andy Deschacht. David Maertens is een glaskunstenaar en komt de glazen wanden in ons restaurant bewerken. En ook Hilde Degryse exposeert. Dat deed ze eerder al in de K-trolle. Tenslotte zullen er ook nieuwe foto’s te zien zijn van Els Coppens.”

Restaurant Mutcha sluit op 12 augustus definitief de deuren. “Er wenken voor ons nieuwe horizonten”, aldus Broos en Siegfried. “We zullen actief blijven in de branche maar na vier en een half jaar zijn we toe aan iets nieuws. We maken van de Batjes in Mutcha meteen gebruik om onze tableware tweedehands aan te bieden.”

Mutcha ft. The Liner is open in restaurant Mutcha in de Sint-Alfonsusstraat 15 in Roeselare op batjeszaterdag 23 en Batjeszondag 24 juni van 11 tot 19 uur.

(BCR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier