L’Equino verwacht duizenden liefhebbers op eventing in Waregem en Nokere

Penningmeester Thierry Declercq en voorzitter Kristof Callens van L'Equino. © HDV
Redactie KW

Hippische organisatie L’Equino is in het eerste weekend van augustus aan de tweeëntwintigste editie toe van zijn eventing die sinds 1996 op twee locaties wordt georganiseerd. De disciplines jumping en dressuur vinden plaats op de hippodroom en op de terreinen van Paardensport Centrum Vlaanderen in Waregem. De afsluitende cross country, die altijd goed is voor ten minste tienduizend à twaalfduizend bezoekers, wordt gereden in het groene kasteelpark van Baron Philippe Casier in Nokere. Zoals altijd is de ingang overal gratis.

“Nieuw dit jaar voor deze editie nummer 22 is dat wij de Beker van België Seniors kregen toegewezen van de Federatie”, aldus voorzitter Kristof Callens. “Wij mogen deze titelwedstrijd voor het eerst organiseren dankzij de kwaliteit die we nu al 22 jaar lang leveren. Voor L’Equino is dat een geweldige opsteker. Daarnaast organiseren wij de BK’s voor zesjarige en zevenjarige paarden. Kortom: spektakel gegarandeerd én deelname van alle Belgische toppers in de diverse disciplines. Wij starten de driedaagse op vrijdagavond 3 augustus met een grote fuif in het kasteelpark. Dat is een traditie waar onder andere de sponsors en vele genodigden op afkomen. Zaterdag 4 augustus is voorbehouden voor de dressuur en de jumping.”

“De cross country is de absolute blikvanger met de passage in het water”

“En dan heb je natuurlijk zondag 5 augustus met als absolute blikvanger de cross country”, vervolgt Kristof. “Vanaf ‘s morgens vroeg zijn de deelnemers al druk bezig met trainen. Eén na één leggen zij dan het parcours af in het park waar zij vele hindernissen – ook natuurlijke – de baas moeten kunnen. Spectaculair is zeker de passage in de waterpartij. Daar tref je altijd een pak toeschouwers aan die van de gelegenheid gebruik maken om treffende foto’s te nemen van ruiter of amazone en paard.”

Droogte

Door de aanhoudende droogte van de voorbije anderhalve maand zal het voor de organisatoren geen sinecure zijn om de ondergrond van het parcours elastisch en soepel te krijgen en dat ook zo te houden. Daarnaast zijn er op het middenplein van de Waregemse hippodroom werken bezig voor de aanleg van een nieuwe piste, zodat het voor de dressuur en de jumping uitwijken wordt naar de terreinen van Paardensport Centrum Vlaanderen aan de Veldloopstraat.

Machines inzetten

“Dat zijn twee zaken die we gaan oplossen”, meent Kristof Callens. “Voor het soepel maken van het parcours gaan wij grote machines inzetten die de bodem veerkrachtig genoeg zullen maken. Dat zal geen probleem zijn. En zowel voor de dressuur als voor de jumping mogen wij terreinen gebruiken van het Paardensport Centrum. Ook dat is geregeld. Wij werken al van in het begin samen met wat voorheen Bloso werd genoemd.”

Voorzitter Callens benadrukt dat het zeker zondag een echte familiale aangelegenheid zal zijn. Gezinnen met kinderen zijn meer dan welkom in het kasteelpark, waar zoals de voorbije jaren genoeg attracties staan opgesteld voor het jonge volkje, terwijl de papa’s en mama’s kunnen genieten van een drankje in en rond de grote feesttent.

Gratis

“De grote troef van de eventing die L’Equino elk jaar organiseert is dat niet alleen alles gratis is maar dat wij er zoveel mogelijk mensen willen bij betrekken. Zowel voor ons als voor de bezoekers en toeschouwers gaat het om aangenaam amusement, gekoppeld aan paardensport op topniveau”, besluit voorzitter Kristof Callens trots. (DJW)

Alle info en praktische gegevens over l’Equino vind je op www.lequino.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier