Kwaliteitslabel Quality Nights voor The Oh! en Lounge Kursaal

We zien vooraan v.l.n.r. Niek Calcoen van Club Nice, die al eerder het label Quality Nights kreeg, Tim Seynaeve en Gwen Nys van de Kursaal en Pedro De Schamphelaere van The Oh!. Achteraan v.l.n.r. projectcoördinator overlast Carl Vandebotermet en schepen Krista Claeys. (Foto HH)
Redactie KW

Twee Oostendse clubs krijgen het kwaliteitslabel Quality Nights; The Oh! en de Lounge van de Kursaal.

Eerder kregen in Oostende al de Club Nice, de Krush Club en het dance-evenement Ostend Beach het label. Nu volgen ook de Lounge van de Kursaal en discotheek The Oh! in Hangaar 1. Quality Nights is een internationaal label dat in 2012 in Vlaanderen werd geïntroduceerd. Momenteel hebben 22 clubs in Vlaanderen het label, waarvan dus vier of bijna een vijfde in Oostende.

“Om tot Quality Nights toe te treden dienen de clubs of evenementen zes verplichte basisservices aan te bieden: getraind personeel (minstens de helft krijgt een opleiding), gezondheidsinformatie voor de bezoekers, het voorzien van condoomautomaten en/of gratis condooms, vrije toegang tot gratis drinkwater, het geluidsniveau dat beperkt blijft tot het wettelijk maximum en alcoholtesters en informatie uithangen over veilig vervoer”, vertelt schepen voor Positief Uitgaansbeleid Krista Claeys.

Dat The Oh! het label Quality Nights krijgt, is opvallend. In de dancing viel vorig jaar een drugsdode, waarna de burgemeester de zaak twee maanden sloot. Eerder dit jaar kreeg uitbater Pedro De Schamphelaere opschorting van straf in een drugszaak in de vorige vestiging in Gistel. De laatste tijd levert hij echter grote inspanningen om zijn zaak een betere uitstraling te bezorgen.

(HH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier